am o suspendare de 2ani si4 luni,care am luato fara sa fiu vinovat si acum sunt implicat intr-un dosar de talharie,la care io am participat ca sofer...prejudiciu e un telefon,care io nici nam stiut de el.ce sar putea intampla
Daca veti fi gasit vinovat si veti fi condamnat pentru aceasta fapta printr-o hotarare definitiva, se va revoca beneficiul suspendarii conditionate si veti executa pe langa pedepsa aplicata din prima hotarare si pedeapsa aplicata pentru aceasta fapta, iar cele doua pedepse nu se vor contopi , ci se vor aduna.
Ce va spun eu aici, era prevazut in hotararea prin care ati fost condamnat.
Undeva in dispozitivul hotararii instanta spunea asa.."atrage atentia inculpatului asupra disp.art 83 c.pen."
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
.................................
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.