avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fapta savarsita in termenul de incercare-mai pot primi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Fapta savarsita in termenul de incercare-mai pot primi o suspendare?

am o suspendare de 2ani si4 luni,care am luato fara sa fiu vinovat si acum sunt implicat intr-un dosar de talharie,la care io am participat ca sofer...prejudiciu e un telefon,care io nici nam stiut de el.ce sar putea intampla
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:13, 8 Noiembrie 2014
pedeapsa cu executare, la care se va adauga si restul de pedeapsa neefectuat din pedeapsa anterioara.
Fapta a fost savarsita in termenul de incercare de 2 ani si 4 luni sau nu?
Nu prea aveti sanse. Se va revoca si cea pe care ati avut-o.
a fost savarsita in perioada de incercare

Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
marinandrei, utilizator
Daca veti fi gasit vinovat si veti fi condamnat pentru aceasta fapta printr-o hotarare definitiva, se va revoca beneficiul suspendarii conditionate si veti executa pe langa pedepsa aplicata din prima hotarare si pedeapsa aplicata pentru aceasta fapta, iar cele doua pedepse nu se vor contopi , ci se vor aduna.
Ce va spun eu aici, era prevazut in hotararea prin care ati fost condamnat.
Undeva in dispozitivul hotararii instanta spunea asa.."atrage atentia inculpatului asupra disp.art 83 c.pen."
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
.................................
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.

Alte discuții în legătură

Proces penal dupa reabilitarea de drept alexandrugroza alexandrugroza 1. Sentinta penala din octombrie 2007 il condamna pe inculpat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare .Cu termenul de incercare de 2 ani, reabilitarea de ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare pentru conducere fara permis si sub influenta alcoolului geanniopris geanniopris daca in sentinta de judecata s-a hotarat urmatoarele : 8 luni inchisoare si doi ani cu suspendare. ce inseamna asta? 8 luni trebuie executati si apoi doi ani ... (vezi toată discuția)
Se revoca suspendarea pedepsei cu inchisoare, daca era de 6 luni? adry-cris adry-cris As dori sa stiu daca exista vreo sansa sa nu fie revocata pedeapsa cu inchisoarea ? In fapt s-a savarsit o noua fapta penala in cursul termenului de ... (vezi toată discuția)