avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin!- termen preschimbare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin!- termen preschimbare

Buna ziua,as vrea sa ma ajutati daca se poate!
Pe data de 23 noiembrie implinesc varsta de 18 ani
Si as vrea ca in aceiasi zi sa plec
As putea face sau ` cine stie,scoate buletinul inainte de 18 ani macar cu 2,3 zile?!
Sunt dispus sa platesc orice taxa .

Multumesc frumos!
Astept raspuns :)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 20 Noiembrie 2014
Azi suntem in 17, trebuia sa fi depus actele mai devreme daca vroiai sa ai carte de identitate noua in 23 nov.
Andii a scris:

Sunt dispus sa platesc orice taxa .

In cazul asta faceti-va pasaport simplu cu valabilitate 1 an care costa 222 de lei pentru ca taxa de urgenta la cartile de identitate nu exista; e putin probabil sa obtineti cartea de identitate intr-o saptamana.
Am uitat sa mentionez` nu am parintii`n tara,il pot face singur,nu?
Nu.
Se poate doar daca imputernicesc amandoi un adult, ar pt asta nu mai e timp..
Nici sa depuneti actele pt buletin nu ati fi putut pt ca banuiesc, parintii sunt titularii actului de spatiu.
Asteptati sa impliniti 18 ani si va faceti pasaport, vi se elibereaza rapid, in aceeasi zi.

Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Pentru a putea sa solicitati pasaportul aveti nevoie de o carte de identitate valabila. De aceea avand in vedere ca parinti dvs. nu sunt in tara, in ziua in care impliniti 18 ani va adresati serviciului de pasapoarte si solicitati eliberarea unui pasaport in regim de urgenta. Incepand cu 24 noiembrie va puteti adresa serviciului de evidenta unde solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorii pe motivul expirare si lipsa dovada adresei de domiciliu. Aveti nevoie de certif de nastere, buletin, taxa de 6 lei si pozele tip buletin pe care le faceti la un fotograf. Dupa obtinerea cartii puteti solicita un pasaport in regim de urgenta si plecati pe baza acestuia din tara. Mai aveti varianta in care solicitati schimbarea buletinului si a adresei de domiciliu apeland la rude sau prieteni titulari de casa care sunt dispusi sa va ia in spatiu sau asteptati ca macar unul dintre parinti sa dea declaratia de primire in spatiu la ambasada sau consulat pe care sa o trimita in tara impreuna cu actele pe casa in original prin curieratul rapid. Alegerea va apartine.

Alte discuții în legătură

Pasaport in loc de buletin la tribunal rockade rockade Buna ziua!Am un proces pentru pensie alimentara miercuri si azi am descoperit ca mi-a expirat buletinul.Intrucat nu am timp sa-l reinnoiesc pana miercuri,ma ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat de 3 ani vasy8626 vasy8626 buna as avea o intrebare am actele expirate si pasaport si buletin de mult timp,acum vreau sa merg in tara sa imi fac buletinul vroiam sa stiu daca trebe sa ... (vezi toată discuția)