avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel-Abandon de familie - Eroare de redactare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel-Abandon de familie - Eroare de redactare domiciliu partea civila

1. Intr-o decizie penala din 14 octombrie 2014 fiind parte civila domiciliu meu apare gresit ( Zalau), desi am primit citatia si decizia definitiva ( o localitate din Salaj). Decizia penala era un apel al fostului meu sot, care n-a platit pensia alimentara a copilului si a fost condamnat la 1 an de inchisoare.
2.In instanta de fond cererea mea de a plati pensia de intretinere restante a fost respins, motivul fiind " instanta a constatat ca aceasta are deja un titlu executorie (sentinta civila) ptr. drepturile banesti solicitate, titlu ce poate fi pus in executare silita. "

Intrebarea nr. 1 : La cine trebuie sa ma adresez ?

3. Plangerea am facut fiindca tatal fiului meu n-a platit pensia alimentare. In decizie se regaseste astfel : " prin declaratia de la filele n , din data de 11.03. 2013 partea vatamata s-aa constituit parte civila in cauza cu soma totala de X lei , reprezentand pensia de intretinere restanta pana la acea data .

Intrebarea nr. 2 : Cum pot recuper penisa de intretinere a minorului din martie 2013 pana acum?

4. Citat din decizie :
Aparator inculapatului depune la dosar ... o chitanta din care reiese ca inculpatul a achitat partii civile suma de X lei

" In cursul judecarii apelului inculpatul a achitat pensia de intretinere restanta ( fila n*)..."

Numai ca pe adresa mea n-a sosit nici o suma.

Decizia este definitiva.

Intrebarea nr. 3 : Cum pot verifica acea chitanta ?
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
silster, utilizator

Alte discuții în legătură

Intervine prescriptia in acest caz? alexandru79 alexandru79 buna!ma numesc Alexandru si sant din Zalau. Este vorba de un caz de vatamare corporala din culpa din anul 1988 in urma caruia mama mea a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere mather mather daca prima sentinta de divort va fi atacata de sotul care trebuie sa plateasca pensie cind va fi executorie plata pensiei atit a restantei pe un an ,cit si a ... (vezi toată discuția)
Pentru avocat din oficiu raluk_s raluk_s buna ziua As dori sa va intreb daca am nevoie de o cerere pentru a cere un avocat din oficiu?:-/ Multumesc (vezi toată discuția)