avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala pe motive ciudate!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala pe motive ciudate!!!

s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in suma de x , pe care nu le-a declarat organelor fiscale, sustragandu-se platii impozitului pe venit.

-in perioada respectiva aveam ceva bitcoins (moneda virtuala, care se schimba = vinde/cumpara prin asa zisi exchangeri) - pe care i-am schimbat, in mai multe tranzactii printr-un exchanger din hong-kong (china), primind bani reali ori prin western union ori prin transfer bancar.

ma trezesc la usa, dupa un an si jumatate !!! cu un inspector de la fraude???!!! care imi comunica ca mi s-a intocmit dosar penal pentru ca eu la vremea respectiva n-am declarat ca si venit acei bani -deci n-am platit impozit dupa ei

acum ma intreb eu -de unde pana unde se considera venit niste incasari in banca sau western union fie si de la niste cetateni chinezi???
mentionez ca am cerut copie la dosar -si EXACT asta, si fix numai atat este mentionat in dosar ca si motiv, deci nimic mai mult - NU EXISTA nicio referire sau dovada ca acei bani ar fi fost obtinuti ca si venit, am in dosar doar copii de la tranzactiile western si incasari bancare

- ESTE POSIBIL ASA CEVA? Chiar se poate impute cuiva -doar prin simplul fapt ca a incasat niste bani, ca acei bani ar fi fost un venit si trebuiau impozitati???

Astept pareri, sugestii, sau orice alt ajutor - daca stiti de cazuri concrete de genul sau similare, astept chiar si in mesaj privat orice idee, ce-mi poate fi de folos in cazul acesta - ma revansez daca e cazul

multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:47, 23 Ianuarie 2019
In cazul dumneavoastră nu se pot da sfaturi ori alte asemenea ajutoare, pentru că ajutorul dat sub această formă constituie infracțiune. Apelați la un avocat.
Asta nu e un aviz juridic, dar logic e ca daca ati primit din aceste tranzactii mai multi bani decat ati platit, atunci s-ar chema ca ati facut profit, deci ca trebuia se la raportati drept venituri. Sigur, asta ar presupune sa aveti dovezi ca ati platit banii respectivi. Eu as zice sa mergeti pe recunoastere si sa cooperati cu autoritatile, sa cadeti la o intelegere, poate primiti ceva cu suspendare sau doar o amenda. Din cate stiu, statul roman nu recunoaste BitCoin drept moneda, deci pe viitor multumiti-va sa platiti in moneda virtuala ce vreti sa cumparati, pentru ca pentru aceste operatiuni nu se pot cere impozite.
eu inteleg ca e foame mare de bani la buget - dar de unde pana unde se pot considera venituri niste incasari din western union sau transfer bancar, fie si de la niste cetateni chinezi?

statul, ma rog procurorul nu ar trebui sa vina cu dovezi, argumente ca acei bani au fost realizati ca si venit? e de ajuns simplul fapt ca ai incasat ceva bani? mi se pare tare absurd
= primesti niste bani in banca, esti bun de plata la impozit !!!???

(legisperitum - de ce ar constitui infractiune o discutie sa zicem pur teoretica despre un caz de genul ? sau daca stie cineva de niste cazuri similare, etc - discutam pur teoretic
eu sunt convins ca de discutat putem despre orice, inca teoretic traim intr-o tara libera)
Daca nu constituie venit nu se pot impozita.
Ar fi bine sa mergeti insotit de avocat la dosar pentru a va lamuri.
Aveti dreptul de a primi explicatii.
Este ciudat...
am fost cu avocat si am cerut copie la dosar ...in dosar este trecut EXACT ce am scris in primul post:
"s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in suma de x , pe care nu le-a declarat organelor fiscale, sustragandu-se platii impozitului pe venit."
+ am primit copii ale tranzactiilor din western union + banca

-adica singura lor "dovada" sunt aceste incasari ...
din cate am simtit si avocatul pare depasit de situatie, de acea va cer parere, sfat, etc

Alte discuții în legătură

Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Online business Brudici Brudici Salut. Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Documentatie site + impozit venit bitcoin MNarcis MNarcis Buna ziua, As avea nevoie de o documentatie in privinta unui site online si impozitul pe venit din bitcoin. Nu sunt niste intrebari foarte dificile, lucruri ... (vezi toată discuția)