Ma aflu in concediu de crestere pentru cel de-al doilea copil. Am intrat in concediu direct din concediul pentru primul copil. In primul concediu am intrat din facultate nefiind angajata ci doar studenta. Concediul pentru cpilul 2 se termina in decembrie 2014 iar in aprilie 2015 voi naste al treilea copil. Daca rma angajez acum pot sa mai iau concediu pentru al treilea copil? Daca incep munca direct din concediu fara intrerupere se considera continuitate?
Daca va angajati imediat dupa terminarea CCC2 , atunci veti avea continuitate si veti putea beneficia de indemnizatia CCC pentru cel de-al treilea copil.
multumesc.Trebuie sa ma angajez inainte de terminarea concediului sau imediat dupa. Daca ma angajez inainte trebuie sa anunt ca sa-mi suspende ultima luna de concediu (adica sa nu mai primesc banii) sau se face automat?
1. - Puteti sa va angajati cel tarziu in luna urmatoare lunii in care se termina concediu crestere copil (CCC2) adica in ianuarie 2015.
- Angajarea se poate face si cu contract individual de munca (CIM) cu part-time (chir si o ora pe zi sau pe saptamana).
2. - Daca incheiati un CIM inainte de a se termina CCC2 trebuie sa anuntati AJPIS ca aveti venituri din salarii pentru a va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC2.
- Suspendarea se va face cu data cu care incepeti activitatea.
Potrivit art.16 alin.3 din OUG 111/2010, in urma modificarilor aduse de Legea 126/2014, plata indemnizatiei pentru CCC nu se mai suspenda in cazul in care se realizeaza venituri mai mici de 3000 lei pe an calendaristic (maxim 6 ISR).
multumesc. daca imi fac un PFA neplatitor de tva in ianuarie pot lua concediu/indemnizatie in aprilie? sunt profesoara de muzica si activitatea mea ar insemna lectii particulare de pian cu un profit minim. Ce ar trebui sa fac in momentul in care nasc? Presupun ca incetez activitatea dar cine imi da concediu daca nu am un angajator?