avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, Sunt doi frati vitregi, amandoi au mamele decedate, doar tatal traieste. Moare unul dintre frati. Acesta nu este casatorit si nu are copii. La cateva luni moare si tatal celor doi frati. Fratele ramas in viata face declaratie de renuntare la succesiunea fratelui decedat, dar nu si la succesiunea tatalui sau. Intrebarea mea este, daca in cazul relatat, varul primar pe linie materna a fratelui decedat are dreptul la mostenire in urma declaratiei de renuntare date de fratele in viata. Mentionez ca a trecut un an de la decesul fratelui si al tatalui. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Succesiune Carmenmihai Carmenmihai Verisoara mea primara pe linie materna a decedat anul trecut. La momentul decesului singurul mostenitor pe linie materna eram doar eu, ca var primar(mamele ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)