avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Fiul meu lucreaza de 2 ani pe vas de croazie pe raurile din Europa. Aceste contracte se fac pe perioada determinata, se platesc asigurarile in Elvetia si sunt asigurati pe toata perioada contractului. In fiecare an exista cateva lui (2 sau 3) in care nu este asigurat, in acea perioada el venind in tara pana la urmatorul contract. As dori sa stiu cum figureaza aici in tara. Ca asigurat la sistemul nostru de sanatate? Poate beneficia pe cele 2-3 luni de medicul de familie si alte specialitati? Si daca da cum se proceaza, avand in vedere ca aici nu plateste niciun fel de asigurare. Am intrebat si la medicul meu de familie si nu stie sa-mi raspunda, iar la CASMB cu noua metoda prin telefon nu ma lamureste nicicum. Pana acum de cate ori am avut nevoie am apelat la servicii in reteaua particulara.

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate recunoscute in tara crocodil2 crocodil2 Buna ziua. Sotul meu lucreaza pe un vas croaziera cu contract de munca incheiat cu o firma ce are sediu principal in elvetia si filiala in cipru. Contracul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a obtine de la casa de sanatate documentul european justificativ al calitatii de asigurat Colino Colino In calitate de asigurat in sistemul de sanatate din Romania, pe baza angajarii la o societate romana, dar rezidenta (din motive familiale) in Elvetia, am ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a obtine de la casa de sanatate documentul european justificativ al calitatii de asigurat Colino Colino In calitate de asigurat in sistemul de sanatate din Romania, pe baza angajarii la o societate romana, dar rezidenta (din motive familiale) in Elvetia, am ... (vezi toată discuția)