am depus o plangere penala pe art. 371 CP impotriva unui vecin care frecvent, seara si noapte, organizeaza petreceri in locuinta si acest lucru ma deranjeaza ( si nu pentru ca nu ma invita si pe mine! ). am chemat si echipajele de politie care l-au amendat de fiecare data, insa el nu a vrut sa le deschida sau sa semneze procesele verbale. discutand cu politistii, am aflat ca era un art. in codul penal " tulburarea folosintei locuintei ", dar in prezent aceasta fapta nu mai este incriminata. #-osi cu plangerea asta nu mi-au dat prea multe sanse caci tulburarea ordinii si linistii publice nu a fost facuta in public.:(
A facut vecinul dumneavoastra ceea ce e scris in art.371 din Codul Penal? :
"ART. 371
Tulburarea ordinii si linistii publice
Fapta persoanei care, in public, prin violente comise impotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenintari sau atingeri grave aduse demnitatii persoanelor, tulbura ordinea si linistea publica se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."
asta mi-au spus si politistii. insa se pare ca amenzile, cred ca anul acesta sunt peste 10, nu-l afecteaza. chiar deloc. nu mai stiu cum sa-l determin sa inceteze.