avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copii de pe inscrisurile aflate la dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copii de pe inscrisurile aflate la dosar

Deoarece 2 solutii pronuntate in recurs nu mi-a fost comunicate, m-am adresat instantei printr-un email cu rugamintea ca in baza art.9 lit. i din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru ( conform caruia ,, Urmatoarele cereri formulate in cursul procesului sau in legatura cu un proces se taxeaza astfel:
i) cereri pentru eliberarea de copii simple de pe inscrisurile aflate la dosar, atunci cand sunt efectuate de catre instanta — 0,20 lei/pagina) sa mi se transmite o copie simpla dupa solutiile pronuntate.
Am mentionat ca nu doresc ca hotararile judecatoresti sa fie legalizate s-au autentificate, iar pentru a minimaliza costurile, am rugat ca aceste copii sa-mi fie trimise pe cale electronica, prin email.
Am trimis si o copie dupa ordinul de plata prin care am achitat taxa te timbru de 1 leu ( pentru 5 pagini).
In raspunsul primit, am fost informat caci cererea mea trebuie taxata conform art.9 lit. k din OUG 80/2013, adica cu un lei/pagina, dispozitiile 9 lit. i din OUG 80/2013 neputand fi aplicate.
De asemenea, trebuie sa trimit prin posta un plic autoadrersat pentru a mi se comunica copiile.
Daca in varianta propusa de mine copiile m-ar fi costat un leu, in varianta propusa de instanta acestea m-ar fi costat 5 lei plus aprox.10 lei taxele postale ( deci de 15 ori mai mult).
Intrebarea mea este de ce nu se pot aplica in acest caz dispozitiile art. 9 lit. i din OUG 80/2013 ?
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
rrocambole, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters337354 , utilizator 20:12, 10 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
rrocambole a scris:
Deoarece 2 solutii pronuntate in recurs nu mi-a fost comunicate (...)

Ar fi foarte util dacă ați scrie ce anume ați solicitat instanței să vă comunice.


rrocambole a scris:
In raspunsul primit, am fost informat caci cererea mea trebuie taxata conform art.9 lit. k din OUG 80/2013, adica cu un lei/pagina, dispozitiile 9 lit. i din OUG 80/2013 neputand fi aplicate.

Există și o motivare a acestui răspuns? Vă întreb asta întrucât acest răspuns este o aberație.

Art. 9, lit. k) din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru reglementează modul de taxare a certificatelor de grefă. Spuneți-ne ce anume ați solicitat să vi se comunice.
~ Conținut șters la cerere ~
Am solicitat copii simple ( xerox ) dupa solutii si am mentionat ca nu doresc sa fie legalizate sau autentificate. In raspuns s-a mentionat ca actele care emana de la instanta se taxeaza conform art.9 lit.k. Dar eu nu am solicitat acte, am solicitat copii simple dupa acele acte, conform art.9 lit.i.

Alte discuții în legătură

Taxa pentru investire cu geavela geavela Cit este taxa pentru ca pe o Hotarire sau Sentinta sa se scrie Devinitiv ? multumesc (vezi toată discuția)
Taxa si timbru judiciare pentru cerere expediere la domiciliu decizie tribunal, ca, iccjr svneagu svneagu Buna ziua, am o problema - cu toate ca pana azi am primit acasa decizii ale tribunalelor, curtilor de apel si ICCJR (ultima din 15.07.2013 precizeaza ca in ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in registrul asocatiilor si fundatiilor Flori2014 Flori2014 Buna ziua, Am primit de la Judecatorie încheierea de sedinta pentru infiintarea asociatiei ( am observat ca nu este o sentinta ci o incheiere de sedinta ... (vezi toată discuția)