avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului pentru consum de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului pentru consum de alcool

Buna ziua,ma numesc andrei dumitru si aseara m-a oprit un echipaj de politie care mi-a sokicitat legitimarea,m-am legitimat,ulterior am fost testat cu aparatul etilotest,unde mi-a iesit o alcoolemie de 0,61...am mers pt recoltare la i.n.m.l. si urmeaza sa ma duc astazi sa predau permisul!pe procesul verbal scrie sa-l predau la udriste iar politistii de la sectia 9 mi-au cerut sa- l predau lor...ce ma sfatuiti sa fac pt. O perioada cat mai mica de suspendare?mentionez ca am cooperat si n-am mai avut niciodata probleme cu politia! Cu respect,andrei dumitru!
Cel mai recent răspuns: andreidumitru2908 , utilizator 20:52, 13 Decembrie 2014
Asa e, n-ati avut probleme cu politistii pana cand nu v-au prins!
0,61 mg alcool pur in aerul respirat in aerul respirat in mod sigur va duce spre un dosar penal.
Cu putin noroc veti primi o condamnare cu suspendare, erati curat (despre cazierul d-voastra ca sofer vorbesc), n-ati mai avu probleme cu organele.
Consultati un avocat specializat pe cauze penale generate de infractiuni comise la regimul circulatiei, v-ar mai putea ajuta cat de cat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Admin, administrator
S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.336 c.p., nu stiu la ce suspendare va ganditi. Pana la solutionare nu aveti dreptul sa ma conduceti.
ART. 336 c.p.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Ma gandeam la ceva ...o portita sa nu dispuna inceperea urmaririi penale,cat despre permis stiu ca pana la solutionare nu mai am dreptul de conducere!vazusem undeva ca se fac teste la 2 intervale...mie m-i sa facut unul si atat.
Ce sanse am sau ce trebuie sa fac sa primesc amenda si atat?
Rezultatul alcoolemiei cu relevanta penala este cel din prima prelevare, asa a stabilit ICCJ, din acest considerent nici nu se mai preleveaza 2 probe.
Urmarirea penala sa inceput in rem, daca proba biologica va fi peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se va continua obligatoriu si impotriva dvs cand veti capata calitatea de suspect.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)