avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sume necuvenite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sume necuvenite

Buna seara,

La calcularea salariilor, firma care a calculat salariile a gresit pe o perioada de 10 luni (ianuarie - octombrie 2014) sumele, iar acum ne cer sa restituim banii primiti necuvenit. Mentionez ca suma primita in plus nu a fost foarte mare, astfel nu ne-am putut seama de eroarea firmei respective in acest timp. Avem vreo sansa de solutionare atacand in instanta, tinand cont ca greseala nu apartine nici firmei angajatoare, nici salariatilor? Se pot cere daune firmei responsabile pentru calcularea salariilor? Sindicatul se poate constitui parte vatamata in acest caz?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dexter97 , utilizator 14:45, 14 Decembrie 2014
Parerea mea este sunt mari sanse ca si instanta sa decida ca salariatii se dea banii inapoi. Asa ca, e bine sa se restituie sumele incasate in plus pe cale amiabila, eventual, cu o esalonare pe mai multe luni,
Dar firma care a gresit si ne-a indatorat fara voia noastra ,a angajatilor nu ar trebui sa raspunda de gresala comisa?
A gresi e omeneste! Dvs. n-ati gresit niciodata? Prin prisma asta se judeca iar sumele incasate nu vi se cuveneau, conform legii. Puteti primi niste daune incerte care, poate, nici nu acopera cheltuielile de judecata.

Raman la parerea mea ca buna intelegere e solutia. Daca preferati lupta, actionati astfel.
Multumesc pentru raspunsurile date , dar colegilor mei le este destul de greu sa suporte o diminuare de salariu pentru anul viitor,in conditiile in care fara voia lor sunt datori din vina unor persoane care au primit mii de euro si nu sau achitat de indatoriile de serviciu condamind sute de persoane la infometare.
cum v-au băgat aceia datori? doar ați primit banii, nu?

condamnați la înfometare? haida de, vă jucați cu vorbe mari. păi chiar dumneavoastră spuneți că e vorba de sume mici...
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
gicu13, utilizator

Alte discuții în legătură

Grseala altora e greseala mea? Petra101 Petra101 Sunt intr-o mare dilema, dupa ce mi-am dat demisia, in cont trebuia sa imi intre banii pe o saptamana lucrata,dar mi-a intrat un salar intreg, nu imi venea sa ... (vezi toată discuția)
Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)