avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada minima de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada minima de cotizare

Buna ziua,

Mama mea va ajunge in curand la varsta de pensionare.
In conditiile in care are doar 10 ani munciti legal, va avea dreptul la pensie sau la o alta forma de venit pentru munca prestata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 18 Decembrie 2014
Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, o persoană trebuie să realizeze stagiul minim de cotizare prevăzut de lege şi să împlinească vârsta standard de pensionare.
Spuneti luna si anul nasterii mamei dvs.
Mama mea este nascuta in 12.11.1955.
multumesc
Pentru a putea beneficia de pensie,trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu minim de 15 ani.
Conditia de varsta este de 60 de ani si 3 luni.
In caz contrar, nu exista nici o forma de venit pe care o poate percepe ca urmare a perioadei legale de munca prestate, nu?

Alte discuții în legătură

Pensie pentru 6 ani de activitate cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua Este adevarat ca daca ai sub 15 ani vechime in munca si imprinesti varsta de pensionare nu beneficiezi de pensie? Pentru 6 ani de munca nu o sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare rbtm rbtm Va scriu in numele mamei mele ... ea are 55 de ani si este in pensie de boala (fara drept de munca) de vreo cinci ani. La data intrarii in pensie de boala, ea ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare a balerinilor conform noii legi a pensiilor mateilivia1968 mateilivia1968 Buna seara,ma numesc Matei Livia si sunt balerin dansator la ansamblul Banatul din Timisoara,am o vechime de 20 de ani in domeniu si tot atatia de grupa 1.Dupa ... (vezi toată discuția)