avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Lamurire incasare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Lamurire incasare PFA

Buna seara.
Am un PFA ca si producator si vand si online. Pe site-ul magazinul on-line e trecut contul personal (nu cel de PFA) de la banca unde pot face clientii plata (90% dintre clienti sunt persoane fizice). Intrebarea mea e cum pot trece in contabilitate aceste incasari (pot atasa extrasul de cont personal) sau e necesar sa fac bon fiscal ptr a fi in regula?
Multumesc anticipat.
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:03, 28 Decembrie 2014
Treceti incasarile din extrasul de cont , se poate folosi contul personal la PFA.
Multumesc frumos ptr raspuns. Vreau doar sa va mai intreb daca e ok asa, in sensul ca in cazul unui control fiscal se considera in regula ca in contabilitate e extrasul de cont personal si nu cel de PFA, si daca pot proceda in continuare la fel.
Multumesc mult!
Da, este in regula sa folositi ce cont doriti,in cazul unui control nu o sa aveti probleme din acest punct de vedere, dar pentru tinerea evidentei contabile este mai bine sa aveti cont separat pentru activitatea pe care o desfasurati
Am inteles. Va multumesc tare mult ptr. raspuns. O seara frumoasa!
Buna seara. Revin cu o intrebare.
Pt trece aceste incasari in registrul de incasari si plati din luna decembrie, daca acestea s-au facut in decursul acestui an (pe tot parcursul anului), sau cum sa procedez sa fie cat mai aproape de..ok. Stiu ca nu am procedat bine..dar incerc sa indrep acum ce pot.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa, mod de calcul contributii Geo_2008 Geo_2008 Buna seara, stiu ca s-a scris mult pe aceasta tema dar e ceva ce eu tot nu inteleg. de aceea va rog foarte mult sa-mi spuneti ce obligatii declarative are ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa marian20 marian20 Am platit Contributia la sanatate in mai, din iulie am devenit PFA, cum inregistrez plata contributiei in contabilitate? scriu plata totala ce trebuia facuta ... (vezi toată discuția)