avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... filiala ong .cu statut propriu si cod fiscal se poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

filiala ong .cu statut propriu si cod fiscal se poate transforma in asociatie?

Buna ziua,

Sunt presedinte de filiala(asociatia mama are doar 2 filiale si nu este acreditata inca),acreditata de 3 ani, prestand servicii ptr.pers.cu dizabilitati;atat membrii fondatori cat si cei care au aderat dupa, se doreste ca filiala sa treaca la denumirea de asociatie, modificand statutul actual conform UE. In curand vor fi alegeri generale in filiala.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gigif , utilizator 17:05, 28 August 2009
Da, puteti deveni asociatie ... trebuie sa anuntati si asociatia mama de transformarea dvs in asociatie independenta
Bineinteles ca se poate.
Transformare din filiala in asociatie independenta.
Tinind cont ca sunteti subordonati asociatiei - mama, va trebui acordul acesteia.

Redactezi o hotarire a adunarii generale, cu majoritatea calificata ceruta de statut,
actualizezi statutul, le depui la Judecatoria de care apartii,
platesti taxa de timbru de 19 ron.

Atentie ! Trebuie sa rezervi o denumire de asociatie care trebuie sa fie diferita de
denumirea asociatiei - mama.
Nu poti pastra aceeasi denumire pentru ca Ministerul Justitiei nu iti va da dovada de disponibilitate.

Cam asta e. Trebuie sa incepi cu rezervarea de denumire.

Aaaa ! Am uitat sa spun. Daca vreti sa deveniti independenti, s-ar putea sa pierdeti acreditarea.
Verifica !

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
ContSters51068, utilizator
Multumesc tare mult. Voi actiona pas cu pas si cu siguranta D.M.S.S.F. Iasi imi va explica vis-a-vis de acreditare.
Sigur, vom cauta si o noua denumire si o vom trimite la Buc.ptr.aprobare.
Numai bine va doresc
albertokurtyan a scris:

Bineinteles ca se poate.
Transformare din filiala in asociatie independenta.
Tinind cont ca sunteti subordonati asociatiei - mama, va trebui acordul acesteia.

Redactezi o hotarire a adunarii generale, cu majoritatea calificata ceruta de statut,
actualizezi statutul, le depui la Judecatoria de care apartii,
platesti taxa de timbru de 19 ron.

Atentie ! Trebuie sa rezervi o denumire de asociatie care trebuie sa fie diferita de
denumirea asociatiei - mama.
Nu poti pastra aceeasi denumire pentru ca Ministerul Justitiei nu iti va da dovada de disponibilitate.

Cam asta e. Trebuie sa incepi cu rezervarea de denumire.

Aaaa ! Am uitat sa spun. Daca vreti sa deveniti independenti, s-ar putea sa pierdeti acreditarea.
Verifica !

Alberto Kurtyan

BUNA ZIUA,

Am definitivat noul statut si am o nelamurire:

- in noul statut(modificat)care va fi supus votarii in adunare generala, se va trece vechea denumire a filialei sau noua denumire spre trecere la statut de asociatie?

multumesc mult.
Treceti noua denumire a asociatiei

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala ong steliancirnat steliancirnat Doresc sa infiintez o filiala a unui ONG si ma lovesc de nenumarate bariere. Imi trebuie disponibilitatea denumirii a ONG-ului mama sau trebuie sa rezerv o ... (vezi toată discuția)
Filiala ong merutium merutium Pasii pentru infiintarea unor filiale coincid cu cei ai infiintarii unui ONG? Adica include si rezervarea unei denumiri in prealabil? Este posibil ca sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie un_kopill un_kopill Buna! ma poate ajuta cineva cu un model de act constitutiv pt o fundatie si un statut? deasemenea, rezervarea de denumire se face in bucuresti si pt viitoarea ... (vezi toată discuția)