avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatia de crestere a copilului

Nora mea a ramas gravida in iunie 2014 cand era inscrisa la masterat ultimul an . Ea nu a avut un loc de munca dupa masterat. La nasterea copilului va primi indemnizatie de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 14 Ianuarie 2015
Care este data preconizata a nasterii si ce statut a avut in ultimele 12 luni anterioare acestei date ?
Data preconizata a nasterii este luna martie 2015 . In ultimele 12 luni anterioare nasterii nu a lucrat nicaieri dar a fost inscrisa la masterat la facultate pe care l-a absolvit in iunie 2014.
In acest caz, perioada eligibila pentru CCC este aprilie 2014 - martie 2015.

Perioada aprilie - iunie 2014 este acoperita, din spusele dvs ar ramane de acoperit perioada iulie 2014 - martie 2015.
Ce statut a avut sau are in aceasta perioada?
1. Dupa masterat nu s-a inregistrat la Agentia de Somaj?

2. Daca s-a inregistrat la Agentia de Somaj cele 60 de zile inainte de a primi indemnziatie de somaj si cele 6 luni de indemnizatie de somaj s-ar termina acum in februarie.

3. - Fiind in somaj indemnizat poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duc la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o face catre Agentia de Somaj iar actele le depune la Primaria de care apartine cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

In perioada iulie 2014 -martie 2015 a fost casnica, nu a avut somaj. Dar pentru femeile care raman gravide in perioada studentiei nu exista lege specifica.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 32bujor 32bujor Buna ziua Sotia este incadrata din data de 1.10.2014 si in data de 09.11.2014 am aflat fericita veste ca este insarcinata. Intrebarea mea ar fi dupa nastere ... (vezi toată discuția)