avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in Italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in Italia

Buna seara,
As dori sa intreb daca stie cineva daca se comunica (eventual daca exista un anume termen pentru comunicare) de catre politia unui stat UE (in speta Italia) catre politia din Romania faptul ca politia italiana a retinut un permis (emis de pol. RO).
In fapt: o cunostinta (sofer nr 1) a circulat in Italia sub influenta bauturilor alcolice (0.94 in aer prima suflare si 0.75 a doua suflare dupa jumatate de ora) si capac la toate un alt sofer "istetz" ca si dansul a intrat in coliziune cu el. De mentionat ca si cel de-al doilea istetz era cu "aghiazma in fapt", din accident au rezultat 3 victime (destul de rau lovite (spitalizare....etc); al doilea sofer este inca in spital, iar primul sofer a fost la politie: declaratii...etc + retinere permis 1-2 ani (urmeaza si amenda).
Intrebare 2: ce risca sofer 1 daca vine in Ro, declara permisul de conducere pierdut, i se da un alt permis de conducere si eventual peste un anumit interval de timp autoritatile din Italia comunica autoritatilor romane situatia in fapt +suspendarea ?
Scuze pentru lungimea textului, astept raspunsuri cat mai la obiect sa pot convinge omul - sofer 1 (eventual cu pasaje din lege) ca este pe cale sa se bage intr-o belea si mai mare decat cea in care este acum!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis claudiu_hurezanu claudiu_hurezanu asi dori sa aflu o informatie an urma cu doua zile an italia mi sa loat permisul de conducere pt consum de alcol . nu am suflat an fiola.am declarat ca am beut ... (vezi toată discuția)
Permis italian suspendat în românia Gicu2988 Gicu2988 Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendant - cetatean straine Fabiooo Fabiooo Buna ziua, m a fost retinut permisul de conducere emis in Italia, pentru conducere sub alcol (0.18 mg/l) pentru 90 zile. Politist care m a retinut m a spus ... (vezi toată discuția)