avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura intracomunitara eronata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura intracomunitara eronata

Buna ziua ,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie :

- SRL neplatitor de TVA, dar cu TVA intracomunitar primeste de la furnizorul din Anglia, in luna decembrie , o factura pentru achizitionare produse alimentare facturata cu TVA , desi i-a fost dat TVA intracomunitar .
- fiind in prag de sarbatori, furnizorul nu raspunde la e-mail si nu se emite o factura corecta , ci in ianuarie emite un credite note pentru TVA-ul incasat incorect.

Cum introduc eu in decembrie produsele la care apare TVA ?
Depun 301 si achit TVA la statul roman pentru suma facturata incorect ?
Depun 390 ?
Cum introduc la ianuarie nota de creditare aferenta TVA-ului incorect , depun 301 si 390 ?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Decont 301 -plata tva datorat Mariralu Mariralu pt un SRL neplatitor de TVA in Romania, inscris in ROi, cu cod de TVa intracomunitar, care a primit factura din UE fara TVA , trebuie completat 301 si 390 , ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)
Curs anglia pfa neplatitor tva andreea petrescu andreea petrescu Buna seara, Am un PFA ce desfasoara activitate in asigurari, neplatitor de TVA in Romania si urmeaza sa fac un curs de asigurari prestat de un furnizor din ... (vezi toată discuția)