avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost chemat in judecata fara motiv de aceeasi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost chemat in judecata fara motiv de aceeasi persoana de mai multe ori

Acum este a 3-a oara cand un vecin mi-a facut plangere la politie pentru motive inventate de el, pentru primele doua plangeri nu s-a inceput urmarirea penala ( nu a existat motiv ), ce plangere trebuie sa fac pentru a da in judecata persoana respectiva si ai cere daune pentru fiecare data cand am fost reclamat pe nedrept, daca nu voi face nimic nu se va opri din acest obicei,
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Furdean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 21:14, 21 Ianuarie 2015
Inducerea în eroare a organelor judiciare
Art. 268. - (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.
Multumesc,
Cum as putea sa il dau in judecata in baza acestui articol? La prima plangere a zis ca mi-am facut reparatii in ap. si muncitorii au lucrat la negru prejudiciind statul iar la cea de-a doua reclamatie zicea ca taica-meu a furat un carucior de butelie impreuna cu acei muncitori ( a avut un martor pus in reclamatie care cand a fost intrebat a zis ca el nu a vazut asa ceva, ca ar fi furat taica-meu acel carucior ), ambele au fost declarate neintemeiate, acuma e a 3-a oara si doresc sa fac ceva ca sa nu mai existe si a 4-a oara ca nu mai suport sa fiu carpa lor de sters, dupa primele dati am sperat ca oamenii se linistesc si nu fac din asta un obicei,
va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e cazul de plângere penală.

Depuneți o cerere de chemare în judecată pentru daune, la instanța civilă, întemeiată pe abuzul de drept - art. 15 C.civ..

Vorbiți cu un avocat și vă va lămuri cu privire la daunele pe care puteți să le cereți.
Este greu de spus daca ati putea face ceva.
Ar trebui sa mergeti la avocat cu actele ca sa fie analizate.
In caz contrar, daca deschideti aiurea proces puteti fi obligat la cheltuieli de judecata care sa se ridice la cateva mii de lei.
Asta cred ca este de domeniul psihiatriei, probabil ca vecinul dumneavoastra sufera de ceva.
Daca ar fi posibil, sper sa nu gresesc, iar daca da, sa fiu atentionata, as vedea doua posibilitati:
1. Asteptati sa faca urmatoarea plangere, dupa care solicitati si dumneavoastra o expertizare psihologica si psihiatrica a reclamagiului de profesie (doar politia stie de acele plangeri ramase fara motiv). Ori i se va aplica o amenda, ori i se va sugera sa urmeze un tratament.
2. Faceti o plangere la politie pentru hartuiala.
Sa speram ca politia va lua in seama.
Va este util sa aveti si un avocat in astfel de situatii.
Ati mai putea sa il invitati la un mediator, eventual la o consiliere psihologica.
Din pacate, exista multi vecini "reclamagii de profesie".

Alte discuții în legătură

Calomnie GhiocaCosmin GhiocaCosmin Buna ziua.Am si eu o problema.O vecina de la etajul 1 mia facut reclamatie la politie precum ca i-as fi furat eu bunuri de valoare din casa(aur in cantitate de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie calomnioasa fan23 fan23 din pura razbunare a vecinului care de foarte multi ani incearca prin toate metodele sa ma denigreze atit la servici cit si in localitatea care locuiesc.ani ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de furtul unui telefon TheodorFaur TheodorFaur Buna Ziua ! Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon mobil la scoala. As dori sa stiu ce pot face ca acei care m-au acuzat de la scoala sa fie ... (vezi toată discuția)