avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma venit, facturi mari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma venit, facturi mari

Buna ziua,

Am un PFA la norma de venit, cod caen 8299 - Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a., la norma de 10 900 Lei, pfa neplatitor de tva.

Facturez in medie echivalentul a 2000-3000 Lei pe luna, insa pe langa aceasta, voi avea o factura de 100 000 Lei (~22 000 euro). Totul cf contract. Doua intrebari va rog:

1. Factura aceasta mai mare, fiind o suma considerabila, imi da niste emotii. Prin aceasta factura (suma facturata), ma supun vre-unui risc (control, declaratii speciale, explicatii, dovezi, etc)?

2. Din cate cunosc, totul este perfect legal - am platit toate darile (cele la norma, care sunt mici fiind calculate proportional cu norma de venit si nu cu sumele facturate). De asemenea plafonul nu este depasit la sumele enumerate mai sus. Factura aceasta de 100 000 Lei, schimba ceva, voi avea de declarat sau de platit proportional la aceasta suma?

Va multumesc in avans.

Alte discuții în legătură

Muncesc de acasa pentru o companie de retail din uk paulamm paulamm Buna! Muncesc de acasa pentru o companie de retail din UK in departamentul de achizitii: comand stoc, tin evidenta acestuia, mai vorbesc cu clienti sau cu ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se trece norma de venit - sistem real ? deliacrin deliacrin Buna Daca un PFA incaseaza peste 100.000 euro in anul anterior este obligat sa treaca la sistem real. Aceasta limita se pondereaza cu perioada lucrata? ... (vezi toată discuția)
Pfa - atingere plafon 220 000 lei neplatitor tva mdutan mdutan Buna ziua, Sunt PFA la norma de venit, prestari servicii. In curand voi depasi plafonul de 220 000 lei pana la care pot fi neplatitor de TVA. Ce pot face ... (vezi toată discuția)