avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea judecatoreasca

cum se calculeaza dupa o condamnare cu executare?
Cel mai recent răspuns: dinu1976 , utilizator 18:52, 25 Ianuarie 2015
Reabilitarea se calculază conform prevederilor art. 165 sau 166 C.pen.
Termenele încep să curgă conform prevederilor art. 167 C.pen.
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
dinu1976 a scris:

As dori sa stiu cum se calculeaza reabilitarea judecatoreasca dupa mai multe condamnari : 1996-3.8 ani; 2002-5 ani; 2006-3.4 ani,toate cu executare. data eliberarii de la ultima pedeapsa: 7.10.2008.
Multumesc.

k...ms ....am sa tin cint pe viitor
Pentru reabilitare se va ține cont de pedeapsa cea mai grea (deci termenul de reabilitare se va calcula raportat la pedeapsa cea mai grea), iar acel termen va curge de la data executării ultimei pedepse (adică de la 07.10.2008).

Deci, în concret, se va calcula un termen de reabilitare pentru pedeapsa de 5 ani (termenul este de 4 ani conform art. 166 alin. 1 lit. a) Noul Cod penal), începând cu 07.10.2008.

În mod normal ar trebui să faceți o cerere de reabilitare judecătorească și aceasta ar trebui să fie admisă dacă îndeplniți și celelalte condiții ale reabilitării judecătorești.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Patrick_, utilizator
ok,am inteles....dar art.135 spune ca trebuie sa treaca 4 ani plus jumatate din pedeapsa pronuntata.nu mai stiu ce sa inteleg...care e corect?

Alte discuții în legătură

reabilitarea judecatoreasca a pedepsei de 10 ani pentru omor- calcul termen liviaioana liviaioana Buna ziua, daca X a fost condamnat in 2004 la 10 ani inchisoare pt omor si a fost eliberat in 2009, cand are dreptul sa-si faca reabilitarea? (vezi toată discuția)
Reabilitare Dapix75 Dapix75 Cand intervine reabilitarea? Vad ca la art 166 din noul cp se spune ca reabilitarea judecătorească intervine acum fara acea fractie din pedeapsa. Exemplu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca cypryus_2007 cypryus_2007 buna ziua.am avut o condamnare de 7 ani.am fost arestat in 1998 decembrie si eliberat conditionat in 2003 iulie.termenul a trecut in 2005.dupa vechiul cod ... (vezi toată discuția)