1-Este o diferenta semnificativa intre "prinicipiu","sa zicem",si realitatea cotidiana din cadrul asociatiilor de proprietari
2-
de ce se percepe comision, pentru retragerea in numerar a admin.?
Conform norme in vigoare se percepe comision pentru orice operatie bancara
3-
Cum dovedeste administratorul ca a retras exact suma de ZZZ lei achitata de X, suma purtatoare de comision si incarca luna urmatoare cotele de intretinere ale lui X cu Z,ZZ lei?
Administratorul dovedeste suma ridicata cu documentul emis de CEC
Administratorul dovedeste introducerea sumei virate de X,precizand in lista de intretinere inexistnta de debite
4-
soldul ei in banca nu poate suporta aceea suma, pentru a achita furnizorii de utilitati, sume mari, ale unui sezon rece, sa zicem?
Este o exprimare greu de inteles
Despre ce suma de intretinere vorbiti ,astfel incat banca nu poate suporta acea suma ?
5-Daca apreciati ca achitarea c/v intretinere prin CEC este pagubitoare prin comisionul perceput,aveti posibilitatea sa achitati prin mandat postal cu confirmare de primire
ynocentta \"\"\"Este o exprimare greu de inteles
Despre ce suma de intretinere vorbiti ,astfel incat banca nu poate suporta acea suma ?
5-Daca apreciati ca achitarea c/v intretinere prin CEC este pagubitoare prin comisionul perceput,aveti posibilitatea sa achitati prin mandat postal cu confirmare de primire\"\"\"
Nu este pagubitoare suma. Este corecta practica admin? Este legal ce face?
Va multumesc pt raspuns!
Dar, va rog, ideea de baza o discutam, sa trecem peste exprimari a fi sau nu fi tocmai bine, gramatical sau altfel!
Este simplu.
Platesti cotele de intretinere, prin virament.
Unde scrie in lege ca admin.face retragerea in numerar a 300 lei sau 500 lei, musai, suma achitata de X, pe care vrea sa o aiba in soldul in numerar, nu in soldul din banca-pentru plata utilitatilor?
Care dintre furnizorii de utilitati pretind plata, numai numerar, a facturilor?
De ce aplica acel admin. comision pentru acel ap. de ce merge la banca sa retraga suma depusa, legal, corect prin virament?
De ce admin. este de gasit doar 2 ore pe saptamana pt un salariu mare, decontarea a 150 lei pe luna cheltuieli cu transportul masina personala, decontarea convorbirilor telefonice?Face admin.un drum special la banca, suna la operatorul CEC si intreaba daca X a achitat? consuma: benzita, minute, timp si merge lunar sa ridice, numerar, suma de 300 lei, la un rulaj al asociatiei de 2,5-3 miliarde pe an?
Care este logica lucrurilor? care este art. din Lege care specifica:
\"suporta proprietarul contravaloarea comisionului de ridicare numerar, daca face plata prin virament\"
Plata prin mandat postal este si mai complicata.
Nu exista lege, care sa impuna cuiva sa ridice corespondenta.
Afla cine le.a scris, probabil, si refuza plicul. Plicul sta la posta, legal un numar de zile, apoi se intoarce la expeditor.
\"natyca\"
Va multumesc pt raspuns!
Da, trebuie rabdare si multa, multa diplomatie.
O parere a unui specialist, o asteptam, in speta expusa, poate, ar lamuri lucrurile sau ar indruma cetatenii catre: a citi Legea, sau a intelege practicile celor cu experienta in 'administrarea condominiilor\", sau de ce nu, a impiedica o ilegalitate, pe viitor, aplicata altor locatari/ proprietari.
Ca proprietar, ce poti face? A contesta ZZ lei, pierzi timp! De ce sa existe o coloana in lista de la avizier cu 'banuti\" pentru comisionul, care in registrul comisioanelor bancare aplicate asociatiei, aceste sume, daca sunt in extrasul de la banca, reprezinta o cheltuiala suportata de toti locatarii!?
Adica z,zz lei/ 34 ap = 0,00zzzz este o suma de nesuportat de asociatie si trebuie trecuta ca debit, luna urmatoare, locatarului care a achitat prin virament?