avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia adaos comercial Legea12/1990 republicata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia adaos comercial Legea12/1990 republicata

Buna ziua,

Am citit recent pe internet ca firmele sunt obligate sa depuna la finante o Declaratie privind Adaosul Comercial Maxim (in baza Legii 12, MO 291/05.05.2009 )
Eu detin o firma de consultanta CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management.
Trebuie depusa declaratia si pentru astfel de firme? (noi nu practicam adaos comercial, eventual bonus de succes)

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: carina23 , utilizator 18:19, 19 Iunie 2009
Pentru CAEN 7022 nu trebuie depusa acea declaratie.
Legea 12/1990(reanviata) art.1,litf,impune notificarea la fisc inainte de aplicare a adaosului comercial si a comisionului.Dvs.practic existati din comision.O firma poate avea adaos sau comision sau si una si alta.Sunt convinsa ca stiti diferenta.Legea asta se coroboreaza si cu legile 206/93 si 412/92(inca active si reanviate).Garda s-a pus pe capul agentilor,in criza de bani la buget cu verificarea acestor notificari si a consecintelor care decurg din nerespectare adaos si comision comunicat.Cel mai bine si sigur, notificati.
multumesc pentru raspunsul prompt
Hotărârea nr. 206 din 7 mai 1993 privind unele măsuri pentru continuarea liberalizării preţurilor şi tarifelor prevede ca se notifica directiilor de preturi modficari de preturi si tarife , iar directiile de preturi , dupa stiinta mea , au fost desfiintate.
HOTARARE nr. 412 din 30 iulie 1992 cu privire la modul de negociere a preturilor si tarifelor in conditiile liberalizarii cursului de schimb al leului face referire in art 1 la
Regiile autonome si societatile comerciale cu capital de stat care stabilesc si adapteaza preturile cu ridicata si tarifele prin negociere cu agentii economici beneficiari.... iar la art 10 spune ca :Agentii economici - persoane juridice, indiferent de forma de proprietate - au obligatia ca, in termen de 5 zile de la negociere, sa declare si sa inregistreze la organele teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor preturile si tarifele pentru marfurile importante pentru economia nationala si nivelul de trai al populatiei, negociate potrivit prevederilor prezentei hotariri, precum si cotele de adaos comercial si comision practicate la 31-07-1992.:stunned:
Intentia de majorare a acestora va fi anuntata cu cel putin 30 de zile inainte Ministerului Economiei si Finantelor, in vederea verificarii temeiniciei acesteia, potrivit normelor tehnice care vor fi emise de minister in acest scop.

Eu vad perimate aceste acte , nu mai exista organele nominalizate sa primeasca acele declaratii.
Nici legea 12 nu poate fi respectata ,pentru ca , la fel, multe din articole contin date perimate , contrazise de ORDONANŢA GUVERNULUI Nr. 99 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă

Cum se poate aplica lit f a legii 12/1990 , in conditiile in care og 99 permite , in anumite situatii, vinzarea sub pretul de achizitie ? ( am in vedere vinzarile de soldare ). O societate declara azi , adaos de 0-100% sa zicem, si peste 2 luni face soldari la marfa nevanduta , si nu mai respecta propria declaratie !?! Ambele situatii sint in cadrul legal, dar se bat cap in cap ...
Aveti dreptate! Legile sunt active si totodata depasite.Problema este ca avem institutii de control care nu cauta problemele majore ale evaziunii fiscale si fraudele "grele" ci cauta nerespectare unor virgule din legi uitate a fi abrogate.Cred ca vom ajunge sa facem notificari si cand respiram si cand ........

Alte discuții în legătură

Obligativitate declarare si afisare adaos comercial laura_25 laura_25 Buna ziua, va rog sa imi comunicati daca este obligatoriu sa declaram la finante adaosul comercial practicat in magazinul nostru si daca trebuie sa il afisam ... (vezi toată discuția)
Republicarea legii 12/1990 -protejare populatie impotriva unor act.comerciale ilicite Magda Staicu Magda Staicu In Mof 291/05.05.2009 apare legea 12 republicata . Intrebare : Credeti ca prevederea art 1 lit f) f)nedeclararea de către operatorii economici la ... (vezi toată discuția)
Hg ce stabileste adaosurile maxime lupascumihaela lupascumihaela cf. lg.12/90 republicata la art 1 lit n n) ,,depasirea de catre orice operator economic a adaosurilor maxime stabilite prin hotarari ale Guvernului, la ... (vezi toată discuția)