avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cand esti somer
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cand esti somer

Am primit un titlu de executare silita de la o institutie a statului pentru suma de 1000lei. Stiu ca este o suma mica, dar cand esti somer si chiar ai depasit perioada de somaj si sumele mici par mari. Bunuri pe numele meu nu am, dar mi-e teama ca la aceasta suma sa nu se adauge inca pe atat din cheltuielile de executare. Exista vreo solutie in acest caz? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 26 Ianuarie 2015
Nu exista dispozitii distincte pentru executare silita conditionat de statutul debitorului somer,pensionar,angajat
Daca ati primit somatie de plata este evident ca a fost demarata procedura de executare silita asupra bunurilor in evidenta dvs
Ececutorul judecatoresc initial solicita relatii de la autoritati si daca constata inexistenta de bunuri in evidenta,in final comunica situatia creditorului
Creditorul poate sa ia act de situatia constata de executor,poate sa renunte sa staruie in executarea silita sau poate periodic sa solicite mentinerea pe rol activ a cererii de executare silita,in speranta ca fie va veti angaja sau veti intra in posesia unui bun care poate fi executat silit
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Multumesc, eu as vrea sa nu ajung la o suma enorma. Probabil ca o sa ma angajez in viitorul foarte apropiat si oricum voi ajunge sa platesc acesti bani. Ma interesa daca situatia actuala ma poate ajuta sa aman, sa blochez cumva procesul de executare...Banuiesc ca datoria nu se va sterge niciodata si oricum va trebui sa o platesc...sau gresesc?
Daca este o datorie catre bugetul statului se prescrie in 5 ani de la data la care trebuia platita...daca este amenda nu atrage dobanzi....daca este taxa sau impozit vor curge dobanzi, majorari si penalitati de intarziere....daca iti expira cartea de identitate in acest interval de plata, in unele judete nu ti se elibereaza altul pana nu achiti datoria la stat...te vor verifica periodic sa vada daca lucrezi sau ai dobandit ceva pe numele tau...
Este...contravaloarea unor rovignete neplatite la timp...
pentru rovignete primesti de obicei o amenda, care nu atrage dobanzi, dar si o despagubire catre Directia de drumuri care nici ea nu atrage majorari....dar EXECUTORUL VA PUNE SI EL CCA 400 RON CHELTUIELI DE EXECUTARE>>>Chiar acum am un caz de genu....se prescriu in 5 ani

Alte discuții în legătură

Incheiere - de executare silita Mira0 Mira0 Buna ziua, in urma unui credit facut cu buletinul si fara garantii, aflandu ma in imposibilitatea achitarii lui, a fost inaintat un dosar ( gasit pe portal ... (vezi toată discuția)
Executare silita debitor fara venituri sumandan sumandan Ma numesc Puiu,am o datorie la raiffaisen in suma de 1800 lei veche de 6 ani si o datorie la brd in suma de 2500 lei date la executori judecatoresti.Nu detin ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un credit de nevoi personale in cazul in care nu ai nici un bun ori salariu Dumieli Dumieli Ce se intampla daca nu ai bunuri ce se pot executa.. sotul are un credit de nevoi personale luat cu buletinul, fara ipoteca.. a platit ratele pana in clipa in ... (vezi toată discuția)