Buna ziua, intrebarea mea este legata de un dosar penal din cauza alcoolului, fara accident sau alte complicatii. in iunie 2014 am fost testat cu etilotestul, 0.54 iar apoi am fost dus la IML pentru probe, unde mi a iesit 1.1% la prima prelevare si 0.9% o ora mai tarziu, la a doua prelevare a probelor. De atunci dosarul meu a stat la Udriste pentru a face dosarul si dupa trei luni a ajuns la Parchet/judecatoria sector 3 din str. Scaune. Nimic in acestea aproape 4 luni de cand se afla acolo, doar acelas raspuns saptamanal "dosarul este in lucru la procuror, veti primi citatia acasa!" . Ce pot face ? nu stiu ce e bine sa fac in continuare, imi iau/nu mi iau un avocat, am nevoie?, pot sta o luna, pot sta un an fara carnetul de conducere.... deja s au facut 7... eu am fost comunicativ si de bun simt cu toti cu care am interactionat, mi am recunoscut evidenta fapta, etc. Va multumesc anticipat, Florin
Este bine sa mai astept? nu stiu care este timpul estimativ pertru rezolvarea acestor situatii; nu vreau sa para o presiune fata de procuror; iar timpul care a trecut va fi luat in considerare la suspendare? Multumesc!
Buna ziua,
Daca va angajati avocat va va sfatui el.
daca vreti doar sa aflati un raspuns, eu va sfatuiesc sa stai linistit pentru ca procurorii nu au un timp expres prevazut de lege pentru a solutiona un dosar.
Nu-l mai stresati nici pe procuror, e mai bine.
In caz de condamnare( pedeapsa alternativa putand fi amenda penala ) permisul de conducere va fi anulat , putand fi redobandit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Daca se va dispune amanarea aplicarii pedepsei ,permisul de conducere nu va fi anulat.
Art. 83 Condiţiile amânării aplicării pedepsei (1) Instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) şi lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii; d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(3) Amânarea aplicării pedepsei închisorii atrage şi amânarea aplicării amenzii care însoţeşte pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62.
(4) Sunt obligatorii prezentarea motivelor care au determinat amânarea aplicării pedepsei şi atenţionarea infractorului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
Anulare permis ?
ku990
am doua dosare penale ptr conducere fara permis, perioada intre ele fiind de o luna. Acum o zi a sosit si permisul, dobandit in perioada de cercetare, ... (vezi toată discuția)