V-as ruga sa-mi raspundeti si mie la un ex.concret:
Am de ex.profit din beneficiu :1000 de lei.
Il impozitez cu 16%=160 impozit pe profit
Ramin cu 840 lei pe care ii repartizez pe dividende. Ii impozitez cu 16%=134 impozit pe dividende.
1-In declaratia 205 trec acest impozit de 134?
2-Declaratia se face pina la 30.06.09 pentru dividendele calculate asupra anului 2008 ?
3-in declaratie se specifica impozit pe dividende pers.fizice sau impozit pe dividende persoane juridice?
4_Dupa scaderea impozitului pe dividende( 134 ) din 840 ramin 706 lei pe care ii repartiz asociatilor.Acestia se mai impoziteaza? Cind si pe ce formular?
In declaratie se trec strict dividendele ridicate in anul 2008, indiferent carui an apartin.Se trece baza impozabila si impozitul retinut.Deci, in 2008 nu puteati sa platiti dividendul anului 2008 ci al lui 2007 eventual.Impozitul pe dividende se mai declara si in declaratia 100 de fiecare data cand este platit.
Multumesc mult de tot!...v-am urmarit si mereu sinteti prompta si clara in explicatii.
Ptr.mine care sint incepator in ale contabilitatii, aceasta problema imi da de lucru #-o! ; sint citeva aspecte pe care nu le cunosc ,sau inteleg !
Va rog mult sa-mi raspundeti (din ex.pe care l-am dat: imi este mai usor de clarificat! ...asta daca nu va deranjeaza sau este ceva gresit!)
1-in ce declaratie trec dividendele calculate pentru anul 2008,respectiv 134?se declara separat inr-o anume declaratie ?sau nu?
2-in decl.205, trec deci dividendele ridicate in 2008 aferente anului 2007 si declar dividende per.fizice,da?
3-in anul 2008 cind am platit dividendele ,platesc impozitul pe ac. dividende ...decl.100,da? Ac.impozit pe dividende (desi sint ale persoanelor fizice ),se declara de persoana juridica.Da?
4-dividendele ridicate, de persoana fizica ,in situatia in care este vb.de asociat unic ,fara carte de munca sau alte venituri salariale ,trebuie declarata undeva ?
Sper sa fii inteles !!!#-o
din ce an provin aceste dividende?Daca s-au repartizat in 2009 nu se trec anul asta in nicio declaratie.Daca se vor ridica efectiv dividendele in 2009 declarati in 2010.
In 100 se declara impozitul pe dividende retinut si platit de fiecare data.astfel se face o corelatie intre 205 si decl.100.Respectiv dupa ce tot anul ati declarat de fiecare data impozitul pe dividende de plata, in declaratia 205 se face recapitularea acestui impozit.
Declaratia 205
omer
Buna ziua! Am urmatoarea problema:
1.In anul 2007 am avut o societate care a avut profit pe ultimele 6 luni, am repartizat profitul pe dividente in anul ... (vezi toată discuția)