avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratia 600 obligatorie?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratia 600 obligatorie?

Buna ziua,

am devenit din decembrie 2014 PFI (medic), am depus atunci in termenul legal declaratia 220. Era planificat sa imi incep efectiv activitatea in ianuarie 2015, dar acest lucru nu s-a intamplat. Acum caut o clinica cu care sa colaborez, posibil sa incep din martie (cel ma devreme), dar nu e ceva sigur.
De la inregistrarea ca PFI si pana in prezent nu am obtinut asadar venituri. Si nu stiu sigur cand si daca voi incepe sa am venituri. Nu lucrez nici cu contract de munca, nu platesc contributii sociale si nu primesc pensie. Anul trecut am lucrat cu contract de munca o luna.
Intrebarea: Am obligatia sa depun declaratia 600? Am inteles ca o pot depune daca vreau, dar in cazul meu nu ar fi obligatorie.
Daca nu depun declaratia pana pe 2 februarie, dar voi lucra din martie (de exemplu), inteleg ca nu mai pot reveni cu alta declaratie, dupa data de 2 februarie. In acest caz, cand voi declara in 2016 venitul real din 2015, si se va constata ca nu am avut venituri (sa zicem mai mari decat salariul mediu brut lunar) incepand cu luna martie, voi fi sanctionata in vreun fel? Va trebui sa platesc CASS restante si penalitati?

Alte discuții în legătură

Declaratie 220 alex_element alex_element Buna seara, Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)
Contributii cmi 2016 rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog ce va plati un CMI in 2016, in conditiile in care medicul lucreaza si la spital cu cim? (vezi toată discuția)
Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)