avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit nerezidenti

Buna seara
Asociatie fara activitate economica organizeaza un concurs de caricatura,fara participarea concurentilor,lucrarile sunt trimise prin posta.
Castigatorul este o persoana fizica din America de Sud,asociatia vireaza prin banca c/v premiului.Intrebarea mea este daca asociatia trebuie sa retina si sa vireze impozit pentru suma respectiva.
Multumes anticipat


Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:18, 5 Februarie 2015
Codul fiscal
ART. 115 Venituri impozabile obţinute din România
(1) Veniturile impozabile obţinute din România, indiferent dacă veniturile sunt primite în România sau în străinătate, sunt:
o) venituri din premii acordate la concursuri organizate în România

Impozitul este de 16%.

[ link extern ]
Daca organizarea concursului si premiile oferite provin din bani primiti de la Consiliul Local nu se poate aplica art.117,lit.d?
ART. 117 Scutiri de la impozitul prevăzut în prezentul capitol
d) premiile unei persoane fizice nerezidente obţinute din România, ca urmare a participării la festivalurile naţionale şi internaţionale artistice, culturale şi sportive finanţate din fonduri publice;
9^13. Premiile prevăzute la art. 117 lit. d) şi e) din Codul fiscal sunt premii de natura celor plătite de la bugetul de stat sau de la bugetele consiliilor locale prin intermediul instituţiilor publice centrale şi locale.

Daca Asociatia dvs. este institutie publica locala, atunci scutirea este valabila, dar daca nu este (si banuiesc ca nu este) atunci nu se incadreaza la art.117 d).
Multumesc frumos
Impozitul trebuie sa platesc pt.toata suma sau numai ce depaseste 600 ron?
Sau cel cu peste 600 se refera doar pt.rezidenti?

Alte discuții în legătură

Bună seara, un ong premiază elevii cu rezultate bune la învățătură ... alexgherasim alexgherasim Bună seara, Un ONG premiază elevii cu rezultate bune la învățătură și la olimpiade cu o anumită sumă de bani.Selecția celor care primesc premiile ... (vezi toată discuția)
Acordare de premii in bani Lucian_bz Lucian_bz Salutare tuturor, Datorita raspunsurilor rapide si perfect corecte primite la ultima problema apelez cu incredere la dvs si va expun urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Castig concurs pe internet , ar trebui sa declar venitul ? Andrewstephen1 Andrewstephen1 Salut , Eu lucrez pe un site care se fac logo\'s/web sites , si pe acel site vin clienti care vor logo sau web site design si deschid un concurs care ... (vezi toată discuția)