avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata dauna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata dauna

patronul sotiei mele a fost amendat de catre ITM pentru ca a gresit data angajarii in declaratie iar acesta isi recupereaza amenda din salar dar fara sa dea nici o hartie pentru banii retinuti ce ne sfatuiti sa facem pentru ca daca sotia pleaca de la el chiar daca a platit bani nu avem nici o dovada in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 11 Februarie 2015
Eu zic sa nu-i dati nici un ban si sa faceti o plangere la ITM.
dar cum poate sa recupereze amenda pe cale legala? pana acuma i-a oprit o anumita suma dar a inceput sa aiba o comportare necivilizata si stressanta la servici iar sotia doreste sa isi schimbe locul de munca deoarece a devenit imposibil de suportat

Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
oltean45, utilizator
Printr-o actiune privind angajarea raspunderii patrimoniale a sotiei dvs.


Art. 253.C.mun.
....
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.


Art. 254. C.mun.
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
....

domnul respectiv ne-a spus ca amenda a fost de 10000 lei dar nu vrea sa ne arete procesul verbal si chitanta cu ce a platit din salariul de 800 ii retine 400 si pana acuma am platit 7600
si nu vrea sa ne dea in scris ce suma am platit si ne teama ca va recurge la instanta si nu va recunoastee suma platita pana acuma mentionez ca suma este retinuta fara ordin judecatoresc si fara nici un act

Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
oltean45, utilizator
Atunci nu-i mai platiti nimic, pana nu va arata amenda achitata.

Despre ce ITM este vorba?

Alte discuții în legătură

Amenda iuliangoga iuliangoga Amenda poate fi considerata paguba ? In acest sens , angajatorul se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit ? (vezi toată discuția)
Amenda itm livacos livacos amenda ITM poate fi imputata salariatului? (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)