avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz recoltare probe NCP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz recoltare probe NCP

Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ca e singurul mod din care castig bani. Dupa noul cod penal am inteles ca in acest caz se poate ''scapa'' mai ales ca nu am antecedente. In legatura cu ''amanarea'' pedepsei'' ...''perioada de incercare'' ...sunt mai multe modalitati...care ar fi cea mai buna decizie? Am avocat si am dat o singura declaratie la politie si urmeaza ca dosarul sa ajunga la procuror! Am inteles ceva si de un acord de vinovatie ! Cum e cel mai bine sa procedez? Cam in cat timp se termina procesul ? Daca primesc perioada de incercare se anuleaza permisul ..amenda penala la fel si dupa 6 luni redobandire...suspendare cu anulare permis si redobandire..am inteles ca amanarea pedepsei e singura sansa cu un acord de vinovatie? Vreau o lamurire strict pentru NCP!
Cel mai recent răspuns: subaiulian , utilizator 03:22, 21 Februarie 2015
V-ati facut mai mult rau pentru ca v-ati sustras de la recoltarea probelor biologice, e exclus din start ca sa primiti o amenda penala sau amanarea aplicarii pedepsei. Nici avocatul nu va mai poate salva. Asta inseamna pentru procuror / judecator necooperare fata de autoritati ceea ce conteaza foarte mult la individualizarea pedepsei. Cred ca nici procurorul de caz, nu va lua in considerare cererea dvs pentru acordul de recunoasterea a vinovatiei. Nu v-a spus politistu' care v-a surprins ca e mai rau daca refuzati probele biologice? Daca nu v-a adus la cunostiinta chestia asta, rau a facut... in sfarsit V-ati facut-o cu mana dvs, n-aveti nici o sansa, nu scapati fara suspendare, va asigur eu de chestia asta.
Nu mi-a fost adus la cunostinta..dar a fost alta chestie nu am fost baut sau alte chestii...dar stiu ca acest lucru nu poate fi demonstrat..asa ca as vrea un acord de vinovatie si sa declar ca am baut 1-2 beri ca sa scap mai repede poate..ca asa pot sta mult mai mult pentru a incerca sa dovedeasca avocatul vinovatia. Nu mai conteaza ce a fost ! Am vazut aici pe forum cazuri care au facut asta si se pare ca au reusit..dumneavoastra spuneti ca nu se poate din proprie experienta ? Nu sunt nici foarte multe cazuri pe noul cod penal !
Si chiar daca primesc suspendare nu ma afecteaza asta..pentru ca de un nou permis pot da la 1 an de la definitiva...problema e sa nu primesc o perioada de incercare fara drept de conduc si in cazu asta o sa stau mult.! Am inteles ca pe noul cod penal si fara antecedente acordul de vinovatie si amanarea pedepsei au prioritate in materie de rutiera!
Nu chiar din propia experienta insa am trecut si eu printr-o sala de judecata si au fost vreo doi insi care au refuzat probele biologice si m-am uitat pe portal.just.ro si am vazut ce sentinte si-au luat, minim 1 an cu suspendare, altu si-a luat 2 ani cu suspendare. De aici, deduceti dvs singur cam care ar fi pedepsele. Degeaba avocatii au cerut altceva ca n-au primit ceea ce au cerut.

Si daca spuneti ca n-ati baut, in etilotest ce-a iesit?

Si n-ati inteles prea bine, de fapt nu e obligatoriu ca acordul de recunoastere a vinovatiei sa vi se aprobe (dvs o puteti cere, si eu am facut-o dar nu mi s-a aprobat) si nici sa vi se dea amanarea aplicarii pedepsei ca sentinta cel putin in cazul dvs asta-i exclus din start.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
heheheee, utilizator
Sentinta o da judecatorul, procurorul poa' sa ceara ce vrea el, la fel si avocatu. Asta am invatat-o din propia experienta.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Sabinamanolescu Sabinamanolescu Buna ziua! Scuzați mi vocabularul sărăcăcios al domeniul, va voi explica cum pot. Am un amic care in urma cu 2 ani a fost prins beat la volan. A refuzat ... (vezi toată discuția)