avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie intretinere

Buna ziua,

In cazul in care tatal nu a platit pana acum pensia de intretinere a copilului, s-a strans o suma frumusica, stiu ca se poate executa silit, dar daca tatal nu are ABSOLUT NIMIC si nu lucreaza sau lucreaza si are un salar foarte mic, ce i se poate intampla? Nu are ce sa execute, deci..? Gata, a scapat?
formulati plangere la politie pentru abandon de familie
Mergeti la un executor judecatoresc dar suma se va acorda doar pe ultimii trei ani(nu stiu de cand este hotararea). Puteti sa faceti si o plangere penala.
Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Hotararea este de acum un an si jumatate, dar stiu sigur ca a facut sa nu aiba nimic de dat.
Stiu ca se poate depune plangere la politie, dar ce castig cu asta? Va raspunde in vreun fel?
Buna ziua,
Raspunderea este penala adica risca puscarie in caz de plangere pentru abandon de familie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista infractiunea de abandon de famiie daca are venituri (chiar si unele f mici) si refuza sa isi indeplineasca obligatia legala de plata a pensiei. Asta inseamna ca este pasibil de o condamnare penala si poate ca asta sa il faca sa isi achite o parte din obligatii.

Daca nu realizeaza deloc venituri si nici nu are bunuri urmaribile pe numele lui atunci nu aveti nici ce executa si nici succes cu o eventuala plangere penala nu veti avea.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor nicoletaghinea nicoletaghinea Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)