avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ordin 5574/07.10.2011
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ordin 5574/07.10.2011

Buna ziua,sunt mama unei fetite de 10 ani hipoacuzie bilaterala grav accentuata cu certificat de handicap de la 3 ani si CES din 2013.Confom ordinului 5574/7.10.2011 copil meu ar avea dreptul la ART. 26

(1) Copiii/Elevii/Tinerii cu CES, integraţi în unităţile de învăţământ de masă, beneficiază de asistenţă socială constând în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei în cuantum egal cu cel asigurat copiilor aflaţi în sistemul de protecţie a copilului, precum şi de găzduire gratuită în internatele sau centrele de asistare pentru copiii cu CES din cadrul direcţiilor generale judeţene/a municipiului Bucureşti de asistenţă socială şi protecţia copilului.

(2) Drepturile prevăzute la alin. (1) vor fi asigurate din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi copiii/elevii.

Am depus cerere la Consiliul local la Consiliul Judeten la Inspectoratul scolar judetean Sibiu si niciuna nu si-a asumat raspunderea, pe motivul ca nu exista metodologia de aplicare a ordinului cu toate ca in judetul Valcea copiii cu CES beneficiaza acest ordin.
Va rog sa ma lamuriti in sarcina cui cade plata acestor ajutoare banesti.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Sumele alocate pt copii din scolile speciale victor sorin victor sorin Buna ziua , Care sint normele ce privesc cuantumul sumeleor pt copi cu nevoi speciale si invata in scoli speciale ? Respectiv sumele pt hrana , rechizite etc ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru copil cu handicap edelweiss67 edelweiss67 In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris ... (vezi toată discuția)
Alocatie de hrana edelweiss67 edelweiss67 Buna ziua Am o mare rugaminte. Fiul meu are 11 ani, este inscris in invatamantul special la domiciliu (cls II-a) si as vrea sa depun cerere pentru alocatia de ... (vezi toată discuția)