Buna ziua! Locuiesc in casa bunnicilor...impreuna cu mama mea. Dupa succesiunea casei mama mea va lua totul...eu ma inteleg foarte bine cu ea...dar nu se stie ce se va intampla in timp...Ce s-ar intampla daca dupa succesiune ea ar vinde imobilul? As mai putea locui cu ea? (chiar daca ea se opune) ? Ma gandeam la infractiunea de abandon de familie...ma apropiu de varsta de 30 de ani...si cred ca obligatia legala de intretinere inca exista...
Va multumesc!
Nu am chiar 30 mai am cativa ani pana acolo...am zis-o asa aproximativ...eu am intrebat sa stiu la ce sa ma astept. Singura optiune cred ca ar fi abandonul de familie...dar nu stiu daca se incadreaza...sunt vremuri grele...e plina tara de tineri someri...eu as vrea sa muncesc dar nu am unde!!! Trist dar adevarat! Deci obligatia legala de intretinere pana la ce varsta exista? 25-26 de ani? cu conditia continuarii studiilor? Mi se pare cam aiurea...mi se pare o notiune de familie. Si relatia parinte-copil ar trebui sa exista pana la moarte.si copil-parinte..acuma daca as putea sa fac o plangere pentru abandon de familie..ce sanse de reusita as avea? de ex sa dovedesc ca am depus cv-uri in tot orasul si nu mi-am gasit de lucru..ar ajuta la ceva?
Art. 516 NCC (1) Obligatia de intretinere exista intre sos si sotie, RUDE IN LINIE DREAPTA, intre frati si surori, precum si intre celelalte persoane anume prevazute.Deci ce sa intelegem? Exista sau nu infractiunea de abandon de familie in speta descrisa mai sus? Merci!
Cred ca pt un cetatean din occident ar fi extrem de amuzanta teoria dvs (acestia in marea lor majoritate plecand de acasa la munca sau la studii dupa implinirea varstei de 18)asa cum sincer imi pare si mie.Sunt de acord cu dvs ca este o perioada dificila dpdv economic dar daca vreti sa munciti va garantez ca gasiti locuri de munca.Chiar daca dintr-un salariu poate nu reusiti sa platiti o chirie ,dar contribuiti cu ceva la cheltuielile casei iar mama dvs va vedea ca va dati silinta si in mod normal va va ajuta in continuare.Incercati sa fiti mai matur in judecata si succes in cautarea unui job.
Art: 499 NCC (3) Parintii sunt obligati sa il intretina pe copilul devenit major, daca se afla in continuarea studiilor, pana la terminarea acestora, dar fara a depasi varsta de 26 de ani.
Aici prin intretinere includem si dreptul de a avea un acoperis? si cred ca da...E cam prea drastica legea...Mai ales la situatia pe care o avem la nivelul actual in randul tinerilor...
Domnule avocat nu e deloc amuzant cand cauti in tot orasul de lucru si toti iti spun NU in fata!
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Studenti
Floare221
As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie:
Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 ... (vezi toată discuția)