Buna seara, doresc sa ma lamuriti din punct de vedere legal - in 2014 sotul meu avea salariul de baza 1047 lei in care era introdus si vechimea de 25%, deci salariul de incadrare al functiei era de 837 lei( 4,95 lei/ ora ),iar salariul minim era 900lei (5,3 lei/ora).Din ianuarie 2015 i-a crescut salariul la 1147 lei cu tot cu vechimea de 25%,deci salariul de incadrare este de 917 lei (5.4 lei/ora), iar salariul minim este de 975 lei (5,8lei/ora).In ambele cazuri , constat ca salariul este sub salariul minim garantat , ori sporul de vechime in munca a disparut ! Este corect? Mai mult,pentru orele lucrate sambata si duminica e platit cu un tarif de 4,95 lei nici macar cu noul tarif de 5, 4 lei, contabila zice ca nu-i permite legea 284/2010 sa ridice tariful.De spor nici vorba, in zilele de sambata si duminica nu se da nici un spor , doar tariful de 4,95 / ora.Va rog frumos sa ma lamuriti, eu asa stiu ca daca se mareste salariul se mareste si tariful orar,sporurile se calculeaza dupa salariul de baza si pt . weekend lucrat se adauga unspor de 100%.Exemplu : tariful orar e de 4, 95lei/ora, daca adaug sporul de 100% va fi 4,95+ 4, 95 =9,9 lei/ora pt.sambata sau duminica. Multumesc frumos pt. rabdare,sper sa ma lamuriti !