avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Daca seful de serviciu este plecat pt. o perioada mai indelungata, iar eu am fost numit prin dispozitia scrisa a sefului, beneficiez de aceleasi drepturi ca si seful( salariul, indemnizatie de conducere,etc)? Daca da, va rog sa-mi spuneti si care sunt actele normative care reglementeaza acest lucru.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 14:06, 18 Februarie 2015
Sunteti din sectorul bugetar ?
Da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 284/2010:
Art. 25
(1)Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se realizeaza prin numirea temporara a unei persoane angajate care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei de conducere si care nu a fost sanctionata disciplinar, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

(2)In mod exceptional, perioada prevazuta la alin. (1) poate fi prelungita cu maximum 6 luni, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

(3)In perioada prevazuta la alin. (1) si (2), persoana beneficiaza de drepturile salariale aferente functiei de conducere respective

Va multumesc mult, dar mi s-a spus ca L 284/2010, nu se aplica.
Legea nr.284/2010 este aplicabila. Decat cateva articole nu se aplica.

Alte discuții în legătură

Ocupare functie interimar ileanabogdaneci ileanabogdaneci Buna ziua, as dori sa aflu cat timp o persoana poate ocupa functia de sef de birou interimar? In afara de faptul ca pana la ocuparea postului prin concurs, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de conducere uratika uratika buna ziua ....as dori sa stiu in ce temei legal dispun de indemnizatie de conducere in cazul in care sunt inlocuitorul sefului meu , sef care si-a dat demisia ... (vezi toată discuția)
Durata interimat ContSters229751 ContSters229751 Care este durata legala a unui interimat, este vreo lege care il reglementeaza? (vezi toată discuția)