buna seara as dori un raspuns in privinta unui subiect foarte delicat......eu am un copil de 5 ani cu un barbat...am trait in concubinaj 10 ani in italia...am sa va spun pe scurt pentru ca as avea prea mult de povestit...el e bolnav cronic...eu asa il consider dupa ultima lovitura...de jocurile de aparate...in iulie am decis impreuna ca el sa mearga cu copilul in romania sa stea la socri...eu sa mai raman in italia un an...in speranta ca reusim sa facem ceva acasa si ca va fi mai bine....aveam niste bani in cont castigati de el la poker pe internet plus am zis din salariul meu de aici plus somajul lui plus lichidarea vroiam sa deschidem un magazin ca avem si spatiu la socri...am sperat ca dupa foarte multe prostii care le-a facut...mii de euro aruncati...va intelege sacrificiul care il fac....pentru ca pentru mine sa stau fara baiatul meu e groaznic...si se va da la brazda....va spun doar ca din septembrie2014 pana in noiembrie acheltuit peste 7000 de euro la aparate si inca mai are datorii...eu am decis sa il las ....nu mi pot suporta....a dat cu piciorul la ultima sansa...am suportat toti acesti ani pentru copil dar asa fac mai rau....cu el care imi scoate salariul de aici si cheltuie tot....problema este ca eu am seviciu stabil in italia...vreau sa imi aduc copilul inapoi...nu il pot lasa cu el...ca daca nu erau socrii mei cred ca nici o farfurie de mancare nu avea...el l-a luat pe nu in brate...ma santeajeaza emotional...ca daca vreau sa stau cu copilul sa ma duc in romania...dar eu acolo nu am nici un venit...cu ce sa il cresc....vroiam sa ne intelegem...i-am propus sa se imtoarca aici ca sa aiba copilul amandoi parintii chiar daca nu mai sunt impreuna dar el nu vrea.....si daca contiunua asa vreau sa stiu ce drepturi am eu si ce trebuie sa fac ca sa il pot lua de la el....chiar daca nu il pot aduce in italia fara acordul lui...intre timp prefer sa il las la mama mea....u nu mi-am dorit sa se ajunga la asta...dar egoismul lui nu are limite...pot obtine custodia unica daca demonstrez ce probleme are cu jocurile de noroc?
Situaţia dvs. nu e roză. Nu trebuia să lăsaţi copilul cu dânsul.
Nu contează că nu aţi fost căsătoriţi, legea e aceeaşi;dacă el vrea ca băiatul să locuiască cu el, acum, dvs. fiind plecată, copilului i se va stabili domiciliul la dânsul, iar dvs. va trebui să-i plătiţi pensie alimentară, 25% din venitul dvs. din Italia. Părinţii au drepturi şi responsabilităţi egale, el demonstrează că se ocupă de copil.
Patima jocurilor de noroc nu este o piedică pentru stabilirea domiciliului minorului.
imi cer scuze dar parea mea nu conteaza?ar trebui sa ma intorc in romania ca sa pot obtine domiciliul la mine?de ce la el...el cum sa demonstreze ca se ocupa de copil daca nu are nici un venit si banii de la mine ii lasa la aparate...imi cer scuze daca par insistenta dar sunt disperata....si oricum socrul meu nu stie inca dar e foarte posibil ca in momentul in care afla sa il dea si afara din casa....va rog din suflet...ma sfatuiti ce ar trebui sa fac eu nu pot trai fara copil....
Buna seara! Problema este intr-adevar delicata, dar va trebui sa luptati pentru copilul dvs. Formulati o actiune de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Cu stabilirea domiciliului minorului va fi mai complicat, insa nu imposibil.
Nu puteti sa va stabiliti domiciliul in tara la mama d-voastra pana se termina procesul? Astfel ati obtine copilul la adresa mamei, ulterior fiind mai simplu sa obtineti o suplimentare in instanta a acordului de iesire din tara decat domiciliul direct acolo, este o idee, poate ne spun avocatii daca-i buna.
Dar daca eu ma duc acum in tara cateva zile as putea sa il iau si sa ol las la mama mea pana se rezolva situatia sau nu am acest drept?eu sincer nu as dori sa se ajunga la un proces dar imi este si frica...in italia mi-au venit persoane la usa cu amenintari pentru datoriile care le avea....ar putea sa se intample si acasa....mie cel mai frica imi e sa nu intoarca copilul impotriva mea sau mai rau sa ma dea la abandon de minor....poate face acest lucru?
Ce pot face?
Catalin173
Bună ziua! Sunt tare nelamurit..de fapt cred ca nu e destul de corect ceea ce se intampla. De curind am divortat pt ca fosta mea sotie era in Italia de mai ... (vezi toată discuția)