avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Export triunghiular
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Export triunghiular

Buna, as dori sa va rog sa rationam impreuna pe urmatorul subiect:

- firma X produce marfa in Ro in baza comenzile primite de la firma Y membra UE si exporta bunurile catre o terta tara Z non-UE.

Fiscal, marfa poate pleca la export de la X cu o factura proforma direct catre statul non UE urmand ca importul sa fie intocmit pe factura finala comerciala furnizata de firma Y?
Declaratia vamala de export poate fi intocmita de firma X daca este imputernicita de firma Y? Sau doar firma Y trebuie sa fie mentionata pe DVE?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:06, 27 Februarie 2015
Declaratia vamala poate fi facuta de X dar sa nu apara nicaieri Y
Daca Y face exportul din Romania trebuie sa se inregistreze in RO in scopuri de tva( direct sau prin reprezentant fiscal). Prevederea este in CF, la inregistrarea in scopuri de tva( nu mai stiu exact articolul, 153-154 ..) Tot acolo scrie calr ca firma Y poate sa faca export din Ro ocazional( odata pe an, este specificat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Livrari de bunuri in stat non ue lsanda lsanda O societatea din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, FACTUREAZA ( in conditii EXW-asa apare pe factura) marfa unei alte societati din Comunitate, ... (vezi toată discuția)
Livrare mandrut mandrut Un client din Germania doreste sa achizitioneze de la societatea noastra produse pe care sa le exporte in Rusia. El doreste sa fie exportatorul, adica marfa ... (vezi toată discuția)