avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrari de bunuri in stat non UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrari de bunuri in stat non UE

O societatea din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, FACTUREAZA ( in conditii EXW-asa apare pe factura) marfa unei alte societati din Comunitate, inregistrata si aceasta in scopuri de TVA, care la randul ei factureaza mf unei societati DIN AFARA UE.
Marfa pleaca din RO la destinatia finala, pe declaratia vamala de export firma din RO fiind trecuta la exportator,iar firma din afara UE la destinatar.
Societatea din RO a aintocmit factura fara TVA, fiind considerat un export in conditiile art. 143 alin.(1) lit.b) din CF.Ulterior a intrat in posesia documentelor care justifca exportul, respectiv :DVE,CMR si inclusiv DVI-ul destinatarului final al marfii.
Este corect rationamentul? Ar putea fi considerat baza pt justificarea scutirii de tva art.143 alin (1) lit.a) ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Factura catre beneficiar non ue, livrare in stat ue gubernate gubernate Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea situatie: o societate inregistrata in Romania, inregsitrata in scopuri de TVA, factureaza marfa unei societati din ... (vezi toată discuția)
Export triunghiular chlcristian chlcristian Buna, as dori sa va rog sa rationam impreuna pe urmatorul subiect: - firma X produce marfa in Ro in baza comenzile primite de la firma Y membra UE si ... (vezi toată discuția)
Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)