avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Livrare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Livrare

Un client din Germania doreste sa achizitioneze de la societatea noastra produse pe care sa le exporte in Rusia.
El doreste sa fie exportatorul, adica marfa pleaca direct din Romania catre Rusia. Formalitatile vamale le face neamtul. Cum procedam? Factura si CMR cum le intocmesc? Cu TVA, fara TVA?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
mandrut, utilizator
Cel mai recent răspuns: mandrut , utilizator 13:56, 24 Aprilie 2014
Poate fii el exportatorul dar trebuie sa se inregistreze in scopuri de tva in RO ( direct sau prin reprezentatnt fiscal)
In acest caz, dvs ii facturati marfa cu tva , el export si recupereaza tva ul de la statul roman.
Daca faceti dvs formalitatile( cu nr dvs eori) se exporta direct fara tva.
CF, ART. 153 Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA (4)
Cei din vama spun ca firma din germania poate fi exportatorul si ca nu este obligat sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania.
Tot cei din vama spun ca orice firma din comunitate poate efectua formalitatile vamale oriunde pe teritoriul comunitatii fara a se inregistra in acel stat.

Ar fi art. 3 din ord. 2222/2006?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare export bunuri cristinaonny cristinaonny Firma A din Romania factureaza catre B din Franta bunuri fara aplicarea TVA. Bunurile sunt transportate in port Constanta, incarcate pe nava. B este titularul ... (vezi toată discuția)
Livrari de bunuri in stat non ue lsanda lsanda O societatea din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, FACTUREAZA ( in conditii EXW-asa apare pe factura) marfa unei alte societati din Comunitate, ... (vezi toată discuția)
Tva Deliamustata Deliamustata Am urmatoarea speta: O livrare de bunuri unei firme din Cehia platitoare de TVA dar destinatarul final este o firma din Egipt ( firma din Cehia plateste marfa ... (vezi toată discuția)