avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare export bunuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare export bunuri

Firma A din Romania factureaza catre B din Franta bunuri fara aplicarea TVA. Bunurile sunt transportate in port Constanta, incarcate pe nava. B este titularul formalitatilor de export, intocmeste DVE, suporta transportul bunurilor pe tot parcursul de la furnizor (A) pana la beneficiarul final (firma C din China).
Firma A benefciaza de scutire de TVA in baza declaratiei vamale de export pe numele lui B sau se poate interpreta ca livrarea este franco-fabrica si trebuia facturata cu TVA?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:00, 17 Martie 2014
Aceasta problema este foarte complexa. Parerile sunt impartite. Dupa ce am studiat bine codul fiscal si directiva TVA UE am ajuns la urmatoarea idee: ( nu ma pune sa-ti dau toate articolele ca e mult de cautat....)
Firma A trebuie sa vanda catre firma B bunurile cu tva.
Firma B face exportul ( pe baza nr eori al lor)
Firma B recupereaza TVA ul de la statul roman
Firma B este obligata sa se inregistreze in scopuri de tva daca face aceasta operatiune de mai mult de odata intr un an)
Ca sa eviti tot ce am scris mai sus, firma A trebuie sa se ocupe de export...
Multumesc pt informatii!
Imi poti spune in ce act normativ scrie ca B trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA daca efectueaza astfel de operatii mai mult de o data pe an?
Cod fiscal, obligatia inregistrarii in scopuri de tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export la vama din ro de o firma din ue Vlajoaga Robert PFA Vlajoaga Robert PFA Am urmatoarea problema: Firma A din Romania Cumpara un bun din UE. Il prelucreaza si factureaza bunul plus prelucrarea firmei B din Franta dar il pune la ... (vezi toată discuția)
Operațiune triunghiulară. cum se procedează cu tva-ul? butonica_no1 butonica_no1 Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: firma A din Romania achizitioneaza de la firma B din Italia o marfa pe care o exporta la firma C din afara UE. Marfa ... (vezi toată discuția)
Cine plateste tva MetallicA MetallicA Buna ziua! Doresc sa export bunuri achizitionate din China in UE. As dori sa stiu cine plateste TVA in acest caz. Firma mea sau firma din alte state din ... (vezi toată discuția)