avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui unui minor dupa recasatorie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui unui minor dupa recasatorie.

Buna ziua !!

Va rog sa-mi explicati in ce conditii se poate schimba numele de familie al unui minor din prima casatorie , minor aflat la mama in urma hotararii de divort si care primeste pensie pentru a putea purta numele actualului sot din a doua casatorie.
Mentionez ca varsta copilului este de 12 ani si este vizitat de tata din cand in cand.
În condițiile în care tatăl ar fi de acord și ați avea un motiv temeinic.
Va referiti ca minorul sa preia numele de familie al celui de-al doilea tata? Acest lucru nu este posibil decat prin adoptie.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
Cabinet Avocat Anda Belea, Avocat
Și prin schimbare nume pe cale administrativa, în ce condiții am scris mai sus.
Multumesc frumos pentru toate raspunsurile. O zi excelenta .
Doar la majoeatul copilului

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie mihneab mihneab Buna..As dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe cel al bunicii mele.Existab aceasta posibilitate?Si daca da, ce demersuri trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Vreau sa schimb prenumele fetitei. beatriz beatriz Buna am si eu o intrebare:pot sa schimb prenumele fetitei mele? defapt nu e vorba se schimbat in totalitate ca practic acelas prenume vreau sa il aibe in ... (vezi toată discuția)
desfacere adoptie stefimit stefimit Buna ziua. Va rog sa-mi spuna cine se pricepe ,cum se procedeaza in cazul cand o persoana este adoptata iar acum parintii firesti vor s-o treaca pe numele lor ... (vezi toată discuția)