avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond funciar

Ce trebuie sa fac daca nu mi-a fost solutiontata cererea de retrocedare a unui teren extravilan? Adica mi-a fost recunocut dreptul, dar nu am primit nici teren, nici despagubiri, nimic pana in prezent.
Pot sa fac actiune in instanta impotriva Primariei? Se va respinge ca prematura datorita termenelor din legea 165/2013?
Care este termenul din legea nr.165/2013? 01 -31 ianuarie 2016?
Nu pot sa fac nimic pana atunci?
Cel mai recent răspuns: annanica7 , utilizator 10:19, 8 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Mi s-a recunoscut dreptul in sensul ca am fost inscrisa in anexa 28 (daca nu ma insel) la despagubiri, dosarul a fost trimis la ANRP in august 2014.

Dar ANRP a trimis dosarul inapoi la Primarie pe motiv ca, inainte ca dosarul sa fie trimis la ANRP a intrat in vigoare Legea 165/2013.

Ce ma sfatuti sa fac: sa mai astept ca Primaria sa completeze dosarul si sa-l trimita din nou la Bucuresti?
Credeti ca daca dau in judecata Primaria pentru ca nu a trimis dosarul complet la Bucuresti am vreo sansa? Sau se va respinge ca prematur formulat si trebuie sa astept termenul din legea 165 (respectiv sfarsitul anului 2015)?
~ Conținut șters la cerere ~
ANRP a restituit dosarul meu pe motiv ca; ""sentinta in baza careia a fost intocmit dosarul de despagubiri a fost pronuntata INAINTE DE INTRAREA IN VIGOARE A LEGII 165/2013".
(aveam o sentinta prin care Comisia Judeteana de Fond Funciar era obligata sa trimita dosarul la ANRP).
In adresa de restituire a dosarului ANRP spune: "In prezent fiind aplicabile normele de aplicare a legii 165/2013 este necesar ca dosarele sa fie insotite de Hotararea Comsiei Judetene prin care va fi validata Anexa nr.11 care cuprinde persoanele pentru care nu exista disponibil de teren si pentru care se propune acordarea de masuri compensatorii."

Iar Comisia Locala imi comunica acest raspuns printr-o adresa in care imi spune ca: "dosarul a fost restituit de catre ANRP, acesta urmand sa fie solutionat DUPA TERMINAREA PROCEDURILOR DE INVENTARIERE prevazute de legea nr. 165/2013".

Cand se termina aceste proceduri de inventariere ?
Pot sa fac ceva inainte de terminarea acestor proceduri?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 URIAS URIAS Buna ziua, O primarie trebuie sa imi elibereze titlu de proprietate pentru o suprafata de teren. Acum mi-a comunicat că ,,după deblocare procedurii ... (vezi toată discuția)
Cadastru, titlu proprietate iulian1968 iulian1968 Buna seara, Numele meu este Iulian si voi incerca sa aduc in discutie un subiect ,,fierbinte\\" ,mai ales pt mine si familia mea. Tatal meu s-a hotarat ... (vezi toată discuția)
Demers legea nr. 165/2013 cristi1112 cristi1112 Credeti că se justifică demersul la ANRP, în conformitate cu art. 42, alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de ... (vezi toată discuția)