avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua.

Tatal meu s-a operat in Spania acum 6 ani aproximativ.
Inca pe durata sederii acolo, dupa interventia chirurgicala, nu a beneficiat de niciun venit, desi muncise cu acte in regula timp de 7 ani; s-a prezentat la momentul respectiv la comisie, iar raspunsul a fost negativ.

Ajuns in Romania, in anul 2010, s-a pensionat aici pe caz de boala.
Intrebarea mea este:
-Poate sa obtina pensie din spania pe caz de boala, avand in vedere ca nu mai putea munci? Inca odata repet, nu a beneficiat de niciun venit dupa de s-a operat, pana in Romania.
In tara, am uitat sa mentionez ca are gradul 2 de invaliditate.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate MCassandra MCassandra Am 41 ani,22ani serviciu.Acum 7 ani am suferit o interventie chirurgicala la coloana (hernie de disc L5S1).Anul acesta boala a recidivat iar in luna august am ... (vezi toată discuția)
Pensie de munca in spania, pensie de invaliditate in romania casteliana casteliana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Un pensionar in Romania pe caz de boala, gradul 2, incepand cu anul 2006, a lucrat in Spania, cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala temporara. macsinciuc viorel macsinciuc viorel am fost operat in luna februarie cu diagnosticul hernie de disc cu paralizie la piciorul stang.medicul a precizat ca trebuie a ma pensiona pe caz de boala. A ... (vezi toată discuția)