avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... m-am incurcat in fractii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

m-am incurcat in fractii

am doi morti..primul sotul si..apoi sotia supravietuitoare
impart un titlu pe legea 18 de pe urma sotului si tre sa dezbat mostenirile

pe prima mostenire:

1/1-1/4=3/4
3/4:5=?

pe a doua mostenire am doi in plus

adica rezultatul de 1/4 tre sa-l impart la 7 =?

rezultatul lui 7 trebuiesa-l impart la cei doi descendendenti:D

care sunt cotele intr-un demes unuic?
Sa Înțelegem ca aveti primul mort care are ca si bun propriu teren / terenuri de pe un titlu. Moare si soția apoi. Ce alți mostenitori au? Ambii au aceiasi mostenitori?
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
ContSters338589, utilizator
daaa
doream sa completez dar daca m-ai bagat in seama nu mai completz, raspund:D

1.sotului i s-a reconstituit si a murit:(
2. sotia l-a mostenit impreuna cu ce-i cinci copii
3. a murit si sotia..ambele decese pe vechiul cod
4.unul din copii, azi decedat si cu doi descendenti nu a facut cere de retocedare dar isi mosteneste mama adica acea 1/4 de la sot
5. cu ceea ce doream sa adaug: constructiile sunt edificate in timpul casatoriei
Soț 1 cota bun 1/1

Moștenire Soție 1/4 iar cei 5 copii 3/4x1/5= 3/20 adica soția are 5/20 si fiecare din cei 5 copii 3/20 fiecare.

Soția supravietuitoare moare la Moștenire vin cei 5 copii
5/20x1/5=5/100=1/20.

Adica din terenuri bunuri proprii ale primului părinte ajunge ca fiecare copil sa aiba1/5.(5/20).

Construcțiile vor intra doar cu 1/2 la fiecare dintre soți decedati.

Moare soțul la Moștenire vin soția care are 1/4 din. 1/2 adica 1/8. Iar copii 3/4 din 1/2. Rezultând ca soția are din mostenirea sotului 5/40 si copii fiecare 3/20.

Moare sotia care are 5/8 , adica 1/8 de la Soț si 1/2 din timpul casatoriei, 5/8 x1/5=5/40.

La copilul decedat depinde cand a decedat după cele doua Decese sau între cele doua Decese ale parintilor.

Pentru verificarea registrelor de evidentă succesorale trebuie sa sesizati un notar din Măgurele Ilfov.

Daca unul din copii nu vine la Moștenire la primul părinte decedat mostenirea după acesta din urma la bunurile proprii va fi

Soție supravietuitoare 4/16 iar fiecare din cei 4 copii 3/16.

La decesul Sotiei supravietuitoare 4/16 se împarte la 5 de data asta adica 4/80 adica 1/20 fiecare din cei 5 copii.

Pt construcții se aplica regula de mai sus
eu sunt nepot dupa bunica

sunt in situatia dezbaterii..si ma intereseaza cota -fractie din averea bunicii

averea bunicii era formata din 1/4 mostenire de la sot si 1/2 din constructii impreuna cu sotul

prin urmare sotia a mostenit 1/4 din terenuri de la sot plus 1/4 din constructii de la sot

-din constructii a avut 1/2 plus 1/4=?

-din teren 1/4?

=care-i fractia din avere pentru cei doi nepoti?

V am explicat sus ...mura in gura......fractiile....
Nepotul/ nepoții vor culege partea tatalui pe care o vor împărți la doi.

Prin urmare bunica care 1/4 din terenuri si 5/8 din constructii....

Din averea bunicii :
Pentru teren
1/4 x1/5=1/20 fiecare copil
Pentru cei doi nepoți ai fiului decedat se împarte pe tulpina in mod egal.
1/20 x1/2=1/40.

Pentru constructii
5/8x1/5=5/40 fiecare copil
Pentru cei doi nepoți de fiu decedat se împarte pe tulpina in mod egal
5/40x1/2=5/80=1/16 adica.

Alte discuții în legătură

Despre mostenire. omvesel omvesel Cum se inparte averea intre sotul supravetuitor si un copil,casatorit cu 2 copii? (vezi toată discuția)
Întrebare complexă în legătură cu succesiunea bunicului meu, aș vrea să mă lămuriți Vertuo Vertuo Buna ziua, As avea o întrebare destul de complexa in legătura cu succesiunea bunicului meu. Bunicul meu a fost căsătorit cu dobanditoarea aproximativ ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)