avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand depun actele pentru stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand depun actele pentru stimulentul de insertie?

Copilul meu are un an si sapte luni pe 26 martie.pe 27 martie ma intorc la servici,intrebarea mea este: cand trebuie sa depun actele pentru a beneficia de stimulent? mentionez ca am optat pt ccc pe 2 ani.va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
mama9026, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:48, 30 Martie 2015
Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 24.
Dreptul reprezentând stimulentul de inserţie se cuvine dupã cum urmeazã:

a) începând cu ziua urmãtoare celei în care persoana îndreptãţitã îşi reia activitatea profesionalã şi realizeazã venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusã peste termenele prevãzute la lit. a), b) şi c);

e) începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul indemnizaţiei pentru creşterea copilului realizeazã venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, şi plata acesteia se suspendã, dacã cererea este depusã în termen de 30 de zile de la aceastã datã.
buna ziua.sunt gravida,data probabila a nasteri este 3 iulie 2015.de 2 zile sunt salariata cu un contract de munca cu 2 ore pe zi.pot beneficia de concediul de maternitate???va multumesc.
1. Pentru a beneficia de concediu de materniatte (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie ca in ultimele 12 luni sa aveti cel putin o luna lucrata cu contract individual de munca (CIM).

2. Pentru a beneficia de conecdiu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Beneficiati de concediu de maternitate si de CCC indiferent de programul de lucru.
va multumesc.ce suma de bani ar trebui sa primesc lunar in concediul de maternitate???ce acte sunt necesare pt a beneficia de concediu???
1.- Pentru concediul de maternitate aveti nevoie de certificatul medical emis de medicul ginecolog sau de medicul de familie.
- Certificatul medical il depuneti lunar la angajator (pana pe data de 5 ale lunii pentru luna precedenta) care il va plati si va recupera apoi toti banii de la CJAS.

2. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din baza de calcul.
- Baza de calcul este formata din veniturile brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate (sau mai putin de 6 luni dar nu mai putin de o luna).

Alte discuții în legătură

Calcul remuneratie concediu de maternitate Cristina2724 Cristina2724 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza banutii pt.concediu de maternitate (stiu ca e un procent de 85% din ultimele 6 luni); mentionez ca ultimele 2 ... (vezi toată discuția)
Prenatal, va rog ajutor! oanap1988 oanap1988 Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie, lucrez cu 2 ore pe cartea de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 luni, pot primi concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si post natal andreea2creazy andreea2creazy buna ziua as dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal avand salariul brut munimulm pe economie eu am intrat in concediu din octombrie 2014 si am ... (vezi toată discuția)