Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba.
In cazul in care aceasta perioada de proba nu e mentionata evident in CM,poate angajatorul concedia un angajat in temeiul art. 61 lit. d) ?
Multumesc
Perioada de proba nu are nicio legatura cu concedierea in baza art.61 lit.d C.mun.
Incetarea c.i.m. pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba se face in baza art.31 alin.3 C.mun.
art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Asa este,aveti dreptate,nu am fost atent ,vreau sa va mai intreb daca in perioada de proba eu,angajat,imi depun demisia si patronul este de acord,mai e nevoie de preaviz,sau pot pleca de a doua zi?
Nu este nevoie sa va depuneti demisia, ci o notificare de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.
Notificarea privind incetarea c.i.m. in perioada de proba la initiativa oricareia dintre parti se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va comunica celeilalte parti.
In speta, notificarea se va depune la registratura angajatorului care ii va da numar de inregistrare pe ambele exemplare. In caz de refuz, se va trimite prin posta cu confirmare de primire.