avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am fost prins baut la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am fost prins baut la volan

buna.sunt Marius si am fost oprit de politie in sat si ma pus sa suflu in etilotest si a iesit 0,66in aer.casa si bausem trei beri si 100 grame de coniac si am fost parat de cineva cand ma deplasam acasa[la un km era casa].cei de facut ,as dori un raspuns sa stiu cei de facut
Cel mai recent răspuns: mario21 , utilizator 22:36, 1 Aprilie 2015
din 2014 de cand mi-a luat permisul abia acum dupa un an am avut primul proces pe data de 3o martie 2015 si inca nu stiu nimic.acum lucrez pe unde pot si eu rin iatlia dar e foarte greu cu munca.
Aveti dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 c.p.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

dosar penal stiam ca mi-a zis din prima ca asa imi face dar de ce dureaza asa mult un proces.antecedente penale nu am si nici nu am mai avut.stiu ca am gresit dar de acuma ce sa fac,sa ma omor ca sunt prost
Probabil ca nici nu v-ati interesat de cursul dosarului, probele biologice le-ati platit dvs?
am cautat in tot botosaniu de la institutul de unde se fac probe de sange pana la politie si nu vrea sa ia nimeni banii.doctorii de acolo ma trimiteau la politie ca spuneau ca acolo se plateste acum dar nimic.la politie mi-au zis ca nu la ei,mau trimis in alta parte si tot asa pana am term ziua si nu am platit nicaieri

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,50 in aerul expirat Dorin2013 Dorin2013 am fost depistat de catre un echipaj de politie cu alcool 0,50 in aer,vas ruga daca poate cineva sa-mi spuna cat poate sa-mi iasa la analiza de singe,bausem 2 ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)