avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen rezolutie N.U.P - Procuror - Numere rosii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen rezolutie N.U.P - Procuror - Numere rosii expirate de 3 zile - Persoana handicap

Bun gasit.

Pe data de 9 Martie am fost oprit in trafic cu numerele rosii expirate din 6 Martie. Am semnat procesul verbal, am cooperat pe deplin cu agentul constatator, iar superiorul sau din politie a facut demersuri pentru N.U.P. din partea procurorului.

Avand in vedere ca sunt persoana cu dizabilitate, grad accentuat, agentul retinandu-mi permisul, cum as putea sa ma adresez parchetului/procurorului, pentru urgentarea solutiei, tinand cont ca depind in mare masura de acel permis?

Masina am inscris-o cu numere definitive, in aceste zile, dupa ce (pe 11 Martie) mai luasem si ultimul rand de numere rosii
Cel mai recent răspuns: florintb , utilizator 21:16, 29 Mai 2015
Buna ziua!

Puteti incerca cu o cerere de urgentare a solutionarii cauzei, atasand si actele doveditoare.

Cu stima.
Conforma NCPP nu mai exista institutia NUP, solutiile de neurmarire/netrimitere in judecata sunt clasarea si renuntarea la urmarire penala, oricum la ce descrieti dvs s-a retinut savarsirea infractiuni prevazute si pedepsite de art. 334 alin. 1 c.p. si vi s-a eliberat o dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, drept de circulatie care se poate prelungi cu cate cel mult 30 de zile, de catre procuror/instanta pana la dispunerea unei solutii.
Dovada era fara drept de circulatie.. Si acum incep sa ma intreb de ce?, dupa ce v-am citit raspunsurile.

Initial, politistul constatator era cam nervos, in timpul declaratiei m-a „testat”, sa vada daca.. chipurile.. stiu strazile pe care m-am intors de la servici, pana in locul in care m-a oprit.. Apoi, la final... cica „ati simtit ca v-am agresat, sau v-am vorbit urat, cumva, intr-un moment sau altul?”... hmm ... evident ca, din cauza emotiilor, am zis „nu”.. (si, culmea, a consemnat si asta in proces..).. (Fie vorba intre noi, politistul superior si-a pus mainile-n cap; era sa-l faca "cu ou si cu otet" pe respectivul agent..

Oricum, nu am cazier, conduc din 2010, permisul mi-a fost ok, nu am amenzi, alte nereguli.. etc.

Intrebare: cum pot face, asfel incat sa nu-l „introrc” pe procuror din decizia pe care o s-o dea? Se implineste o luna, si mersul pe jos sau cu transportul public... e greu.
Stie careva cum sa rezolv problema?
Faceti o cerere pentru emiterea unei dovezi cu drept de circulatie.

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere în urma unei infracțiuni - testare pe calculator ion_marin ion_marin Bună ziua, Acum aprox. jumătate de an am fost implicat într-un accident, în urma căruia am lovit 2 pietoni pe trecerea de pietoni, eu fiind șoferul. ... (vezi toată discuția)
Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea suspendarii initiale a permisului de conducere pe 60 zile, in 90 zile Mike67 Mike67 Buna ziua tuturor! As dori sa stiu daca cineva de pe acest forum a mai trecut prin aceasta situatie, sau daca are cineva vreun sfat. Evenimentul s-a ... (vezi toată discuția)