Pe data de 9 Martie am fost oprit in trafic cu numerele rosii expirate din 6 Martie. Am semnat procesul verbal, am cooperat pe deplin cu agentul constatator, iar superiorul sau din politie a facut demersuri pentru N.U.P. din partea procurorului.
Avand in vedere ca sunt persoana cu dizabilitate, grad accentuat, agentul retinandu-mi permisul, cum as putea sa ma adresez parchetului/procurorului, pentru urgentarea solutiei, tinand cont ca depind in mare masura de acel permis?
Masina am inscris-o cu numere definitive, in aceste zile, dupa ce (pe 11 Martie) mai luasem si ultimul rand de numere rosii
Conforma NCPP nu mai exista institutia NUP, solutiile de neurmarire/netrimitere in judecata sunt clasarea si renuntarea la urmarire penala, oricum la ce descrieti dvs s-a retinut savarsirea infractiuni prevazute si pedepsite de art. 334 alin. 1 c.p. si vi s-a eliberat o dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, drept de circulatie care se poate prelungi cu cate cel mult 30 de zile, de catre procuror/instanta pana la dispunerea unei solutii.
Dovada era fara drept de circulatie.. Si acum incep sa ma intreb de ce?, dupa ce v-am citit raspunsurile.
Initial, politistul constatator era cam nervos, in timpul declaratiei m-a „testat”, sa vada daca.. chipurile.. stiu strazile pe care m-am intors de la servici, pana in locul in care m-a oprit.. Apoi, la final... cica „ati simtit ca v-am agresat, sau v-am vorbit urat, cumva, intr-un moment sau altul?”... hmm ... evident ca, din cauza emotiilor, am zis „nu”.. (si, culmea, a consemnat si asta in proces..).. (Fie vorba intre noi, politistul superior si-a pus mainile-n cap; era sa-l faca "cu ou si cu otet" pe respectivul agent..
Oricum, nu am cazier, conduc din 2010, permisul mi-a fost ok, nu am amenzi, alte nereguli.. etc.
Intrebare: cum pot face, asfel incat sa nu-l „introrc” pe procuror din decizia pe care o s-o dea? Se implineste o luna, si mersul pe jos sau cu transportul public... e greu.