cam ce intrebari ar putea fi puse in cadrul unui interviu pt. postul de consilier juridic in cadrul unei banci ?
in urma unui CV trimis la una dintre bancile din Romania am fost chemat la un interviu. am trecut de prima parte, dupa care va urma un test specific ( o speta de banca ) pentru postul de consilier juridic pe pozitia de junior in cadrul departamentului legal al acestei banci. eu nu am lucrat niciodata pe un post de consilier de banca. practic, dupa licenta nu am lucrat prea mult in meserie decat ca ajutor pt. diversi avocati ( registru comertului etc ) . rugamintea mea este: daca cineva din comunitatea de aici este jurist intr-o banca, poate imi da cateva sugestii despre ce fel de speta ar putea sa-mi dea la test si, de asemenea, cum ar putea sa decurga interviul cu seful departamentului legal ? si, desigur alte ponturi daca le stiti. va multumesc anticipat ! :)
Tot ce tine de garantiile reale si personale.
Posibil sa se axeze mult pe CEC si B.O. ...Sunt doua legi grele, impreuna cu normele de aplicare...Ma gandesc ca se stie ca nu ai experienta bancara, si te vor intreba despre instrumente de plata si titluri de credit "mai la general". Sunt foarte importante formele de publicitate ale garantiilor, nu cred sa scapi fara vreo intrebare in domeniu. Si inca nu am spus nimic de Legea 31/1990...in special competentele administratorilor si AGA, la Srl-uri si Sa-uri...
Nu ti s - a dat o bibliografie când ai depus dosarul pt post??????
De regula , se pun intrebari din Legea bancara , Legile privind CEC - ul, Cambia si B.O. , Legea garantiilor reale , cap. despre executarea silita din Codul de procedura civila , Legea nr.31/1990 R , normele cadru 6 , 7 , 8 ale BNR .
Era bine daca aveau o tematica intrucat era de un real ajutor .
va multumesc ! saptamana asta ma vor chema. sa vedem cum o sa iasa...pana acum nu am avut noroc pt ca toti ma intreaba de experienta..si iarasi eterna poveste si eternul cerc vicios: cum sa capeti experienta daca nimeni nu te angajeaza sa te invete...asta e