avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu la o masina deja inscrisa in romania
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu la o masina deja inscrisa in romania

Buna ziua, am cumparat o Dacia Logan fabricata in 2009 si am depus la Adm Fiscala cerere precum sa imi elibereze dovada ca s-a platit taxa si nu a fost recuperata de fostul proprietar. Cand am fost dupa dovada mi s-a explicat ca in perioada 2008-2009 masinile cu capacitatea pana in 2000cm cubi erau exceptate de la plata taxei. Iar acum cu noua lege 37/2014 ''cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat pentru care nu s-a plătit taxa specială, taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante'' mi-au spus ca trebuie sa platesc taxa. As dori sa ma indrumati/sprijiniti cu privire la recuperarea taxei si ce procedura trebuie sa inaintez la adm financiara si apoi la judecatorie.
Mentionez ca pe internet am gasit cerere/model pentru restituirea taxei de poluare numai pentru masinile aduse din spatiul intracomunitar european, nu din Romania.
Va multumesc anticipat pentru sprijin.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)