avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Liberare conditionata- cum procedez?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Liberare conditionata- cum procedez?

iubita mea este incarcerata la pt targusorul nou pe data de 9 iunie intra in comisia de eliberare conditionata > ma interesa daca se poate face ceva sa grabesc eliberarea chiar daca este vb si de 1 saptamana. Pe data de 1 mai 2014 a fost incarcerata cu pedeapsa de 1an si 10 luni ma intrebam daca se poate face o cerere de eliberare conditionata la jumatate din pedeapsa . Care este procedura . Ma poate ajuta un avocat din ploiesti cu treaba asta ? Eu sunt din timisoara. Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:48, 2 Mai 2015
Nu exista legal prevazut posibilitatea eliberare conditionata la jumatate din pedeapsa

Puteti accesa bursa de servicici avocatnet
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
bogdandancu a scris:

..... Ma poate ajuta un avocat din ploiesti cu treaba asta ? Eu sunt din timisoara. Multumesc mult!!



Regulament Forum Avocatnet.ro
2.6 In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

Link catalog consultanti:
www.avocatnet.ro/content/con...

Link Bursa Consultantilor:
www.avocatnet.ro/content/bc|...


Pentru ce fapta este condamnata?
De principiu nu se poate asa cum vreti referitor la un termen mai scurt.
ynocentta a scris:

Nu exista legal prevazut posibilitatea eliberare conditionata la jumatate din pedeapsa

Puteti accesa bursa de servicici avocatnet


Sa inteleg ca este nelegal C.P. s-au dupa ce va ghidati dvs dna ynocentta?

ART. 100 C.P.
Condiţiile liberării condiţionate în cazul pedepsei închisorii
(1) Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:
a) cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;
b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis;
c) cel condamnat a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;
d) instanţa are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.
(2) În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin. (1) lit. b) - d).
(3) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (1) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin două treimi, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
(4) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (2) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin jumătate, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
(5) Este obligatorie prezentarea motivelor de fapt ce au determinat acordarea liberării condiţionate şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
(6) Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru condamnat.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 59 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 60 alin. 2 din vechiul Cod penal
- alin. (3): art. 59 alin. 2 din vechiul Cod penal
- alin. (3): art. 60 alin. 6 din vechiul Cod penal
- alin. (4): art. 60 alin. 6 din vechiul Cod penal

in fine nu ma intereseaza sa nimic alceva decat ajutorul unui avocat cineva dispus sa se ocupe cat mai repede de cazul asta pentru ca se apropie termenul cand o sa intre in comisia de eliberari si ar trebui un avocat sa mearga sa faca o cerere de preschimbare a termenului de judecata si mai apoi sa o sustina in instanta . Pe data de 9 iunie are comisia . acuzata de trafic de droguri pedeapsa 1 an si 10 luni . A lucrat in penintenciar si are 0 rapoarte . ms

Alte discuții în legătură

Condamnare xeniacristodulu xeniacristodulu cata pedeapsa trebuie executata din 3ani jumatate?cate luni este la an?va multumesc (vezi toată discuția)
O noua infractiune in termenul de incercare. pot ramane in libertate? Gheorghe teoder Robu Gheorghe teoder Robu am o candamnare anterioara la 2 ani si 4 luni pt furt si conducere fara permis cu supendare cu termen de incearcare 4ani si 4 luni primita in 2011 in 2013 am ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata oanapyty oanapyty Buna ziua.sotul meu este incarcerat din 1 octombrie 2013 pentru inselaciune art 215 alin 1 2 3 3 ani i-a dat cu intrarea noului cod penal nu a ... (vezi toată discuția)